Vækstplan skal lokke turister til Nordjylland

Erhvervs- og Vækstministeriet lancerer mandag en vækstplan for turismen, som blandt andet skal hjælpe turismen langs kysterne, som har været faldende.

Turismen er et vigtigt erhverv især langs de nordjyske kyster, men ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet har netop kystturismen været faldende i en periode.

Det er en af årsagerne, der har fået Erhvervs- og Vækstministeriet til at lancere en ny vækstplan for turismen, som bliver præsenteret mandag.

- Vores store problemer, det er kvaliteten. At kvaliteten den er for svingende, fordi når folk kommer herop og er turister, så betaler de mange penge for at komme til Danmark. Derfor oplever alt for mange, at der er svingende kvalitet, og det må der ikke være, siger den socialdemokratiske Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Fra 2007 til 2012 har Danmark generelt oplevet en tilbagegang i den udenlandske turisme, mens det som helhed er gået frem i Europa. Og nu skal Danmark altså tilbage i kampen på turistfronten. Vækstplanens mål er at dansk turisme og oplevelsesøkonomi skal tilbage på niveau med de andre europæiske lande frem mod 2020.

- Danmark skal være kendt for at levere service og kvalitet i top. Det gælder både ved kysterne og i storbyerne. Turisterne skal mærke, at de får kvalitet og gode oplevelser for pengene i Danmark. På den måde kan vi tiltrække de købestærke turister, både fra vores nærmarkeder, men også fra vækstmarkeder som Kina og Rusland, hvor de i stigende grad rejser efter kvalitetsoplevelser, siger ministeren.

Specifikt for kystturismen, så skal der blandt andet sættes ind med nye nationalparker, udvikling af cykelturismen og styrkelse af mobildækningen i sommerhusområderne.

Turismen skaber årligt en omsætning på omkring 82 milliarder kroner og 120.000 fuldtidsjob i Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland