Vækstpulje skyder millioner i nordjyske projekter

Foto: Benny Kristensen

53 nordjyske nordjyske projekter kan se frem til en økonomisk hjælpende hånd fra SE Vækstpulje Nyfors, der har bevilget 2,6 millioner kroner.

Der var 120 ansøgere til pengene i puljen. 53 har fået positivt svar, da det i dag blev offentliggjort, hvilke projekter, der kunne tage del i bevilingerne fra SE Vækstpulje Nyfors, der samlet har bevilget 2,6 millioner kroner ved denne uddelingen. Uddelingen er den første ud af tre uddelinger i 2017. 

- Vi glæder os over, at vi med donationerne kan være med til at skabe glæde og vækst i nordjyske lokalområder", fortæller formand i SE Vækstpulje Nyfors, Karsten Frederiksen, i en pressemeddelelse. 

De mange ansøgninger er blevet sorteret af vækstpuljen, og de 53 projekter er udvalgt udfra en række bestemte kriterier.  

- Ansøgningerne er nøje gennemgået og udvalgt efter, at pengene kommer ud at leve i de projekter, som enten er nytænkende eller som glæder mange mennesker. Og det mener vi, at de udvalgte projekter gør, fortæller Karsten Frederiksen. 

Den største beviling er gået til projektet, der arbejder på restaureringen af Gøl Båden. Her har vækstpuljen beviliget 250.000 kroner. 

Derudover har puljen givet 100.000 kroner til etableringen af erhvervskostskolen Vittrup Skolen. Og i den mere innovative ende af skalaen har vækstpuljen givet projektet "WFR - Vandstrømsturbinen med indbygget vandstrømaccelerator", der arbejder på at udvikle en turbine, som kan producere elektricitet fra undersøiske vandstrømme, 100.000 kroner. 

Ved et møde i SE a.m.b.a., der står bag puljen, blev det d. 27. april besluttet at vækstpuljen får yderligere 100 millioner kroner til uddeling. Det betyder, at de kan dele hele 15 millioner kroner ud hvert år de næste 10 år. 

Der er ansøgningsfrist til anden uddeling i 2017 senest 1. juni. 

Flere nyheder fra TV2 Nord