Vagter skal forhindre røveri i Rema 1000

01:40

Nordjyllands Politi efterlyser gerningsmanden bag et farligt røveri mod Rema 1000 på Stenbjergvej i Aalborg Øst. Foto: Nordjyllands Politi

1 af 2

Efter flere røverier i år, har Rema 1000 i Aalborg Øst opsat flere kameraer og indført faste vagter i butikken, som de første i Nordjylland.

Først var det bankernes tur. Så blev det tankstationerne. Og nu er det måske supermarkederne. Sikkerheden øges, så røverne holder sig væk.

Det seneste nye, supermarkederne gør i kampen mod røverne, er at ansætte vagter, der konstant er i butikken. Det har Rema 1000 i Aalborg Øst gjort siden september, hvor butikken var udsat for to grove røverier.

- Vi har ansat vagter for at mindske risikoen for røveri og samtidig øge de ansattes tryghed, siger butikschef i Rema 1000 i Aalborg Øst, Troels Poulsen til TV2/Nord.

Rema 1000 er de første, der har vagter. Og selvom flere andre supermarkeder har været udsat for røverier i år, overvejer hverken Coop eller Dansk Supermarked at indføre konceptet. De mener simpelthen det er for dyrt og pt. ikke nødvendigt.

Den holdning deler Thomas Nygaard Christensen, der er tilsynschef ved Arbejdstilsynet. Han holdt mandag aften oplæg til LO's fyraftensmøde om netop vold og trusler på arbejdspladsen.

- Vagter er måske nogle steder en god idé til at øge sikkerheden. Men jeg vil mene, der findes flere bedre tiltag, der ikke er nær så drastiske, siger Thomas Nygaard Christensen.

Hvad er din holdning?

Deltag i debatten om Rema 1000s nye vagter på vores Facebookside

Flere nyheder fra TV2 Nord