Vagtlægen lukker om aftenen i Farsø

Fra på søndag er det slut med at kunne komme til vagtlægen på hverdagsaftener i Farsø. Det ligger fast efter Region Nordjylland og De praktiserende Lægers organisation den seneste tid har forhandlet om vagtlægeordningens fremtid på sygehuset i Farsø.

Både borgere og politikere i Vesthimmerland har udtrykt bekymring over, at der fra 1. december ikke længere vil være en vagtlæge tilgængelig mellem klokken 16 og 22 på hverdage på Farsø Sygehus. Ifølge de praktiserende læger skyldes lukningen, at vagtlægeordningen i Farsø bliver brugt for lidt.

- Det er en meget trist nyhed for Vesthimmerland. Det vil også undre mig, hvis alle lokale praktiserende læger synes, at dette er en god ide. Mit indtryk er, at PLO's forhandlere hele tid spørger i København, hvad de skal mene, hvorfor indflydelsen nok er begrænset, siger regionsrådsmedlem Mogens Ove Madsen (Socialdemokratiet) og tilføjer:

- Personligt efterlader det mig med det store spørgsmål, om vi har den rigtige måde at håndtere disse ting på? Burde det i stedet være en offentlig aktivitet at levere vagtlægebistand? Det bør være et tema i fremtidige drøftelser af denne slags ordninger.

Lige nu er lægevagten i Farsø åben alle hverdagsaftener samt weekender. Men fra søndag er det slut. Praktiserende Lægers Organisation, PLO Nordjylland, har trukket stikket på lægevagten i Farsø. Det sker med den begrundelse, at der er mangel på praktiserende læger i Region Nordjylland, og at man derfor har udfordringer med at dække lægevagten.

Region Nordjylland har forsøgt at løse problemet på alternative måder, men det er ikke lykkedes.


Seneste nyt

fra Nordjylland