VAKSI-nere unge

Mariagerfjord Kommune VAKSinerer nu unge under 25 år - eller rettere kommunen iværksætter nu VAKS-aktivering, hvor unge kontant-hjælpsmodtagere under 25 år bliver sendt ud i lokalområdet for at forskønne kommunens natur.

Det nye tiltag står for Vejledning, Aktivering, Kompetenceafklaring og Samfundsnytte (VAKS) og kommer til at præge hverdagen allerede fra den første uge som tilmeldt ledig i jobcentret. Hvis den unge søger om kontanthjælp, vil kommunen møde de unge med krav om at møde op i VAKS- aktivering inden for få dage.

De unge bliver sendt ud til praktiske, naturorienterede opgaver, hvor de f.eks. skal rydde op på strande eller vedligeholde stier og mindesmærker i lokalområdet.

- Under forløbet modtager den unge vejledning om jobsøgning, uddannelse og forsørgelse med henblik på at få den unge ud af kontanthjælpssystemet så hurtigt som muligt. Tiltaget er dermed ikke kun noget, der vil aktivere de unge her og nu, men det vil også hjælpe dem på vej mod en plads på arbejdsmarkedet eller en uddannelse, lyder det fra formanden for Udvalget for Arbejdsmarked, Finn Cilleborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland