Valdemar er i praktik som borgmester

Skoleeleven Valdemar Kjærgaard er i praktik som borgmester som en del af erhvervspraktikken på Nordstjerneskolen i Frederikshavn.

Der er mange forskellige opgaver, der skal løses, når arbejdspladsen er borgmesterkontoret på rådhuset i Frederikshavn. Valdemar Kjærgaard er i gang med sin anden dag som borgmesterpraktikant.

- Det har været sjovt. Nogle af tingene har været lidt langtrukne, men ellers har det været sjovt, siger Valdemar Kjærgaard, som går i ottende klasse på Nordstjerneskolen i Frederikshavn, om sine dage som borgmesterpraktikant.

Der er ikke nogen borgmesteruddannelse, man kan vælge efter grundskolen, men det betyder ikke, at det bare er for sjov, at Valdemar er kommet i praktik som borgmester.

- Jeg blev da lidt beæret over, at der er en elev fra ottende klasse, der har lyst til at se, hvad jeg laver, og så bliver jeg også glad over, at der er et ungt menneske her i Frederikshavn, der har ambitioner og indrømmer, at han gerne vil være med til at bestemme og interessere sig for politik. Når de unge mennesker spørger, om de må komme med, så synes jeg, vi har en forpligtelse til at sige ja, fordi vi skal fortælle, hvilke job og karrieremuligheder der er, siger Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune. 

Vil holde unge i kommunen

Frederikshavn Kommune er en af de kommuner, der er plaget af, at mange unge flytter væk. Det billede håber kommunens erhvervsplaymaker, at erhvervspraktikken kan være med til at ændre.

quote Jeg blev da lidt beæret over, at der er en elev fra ottende klasse, der har lyst til at se, hvad jeg laver.

Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune

- Det, vi gerne vil, er selvfølgelig, at de unge skal ud og stifte bekendtskab med alle de spændende virksomheder, der er i kommunen. Det er ikke kun rettet mod erhvervsuddannelserne, men også mod dem, som rejser herfra og læser. De kan se, at der er nogle muligheder for at komme tilbage, når de er færdige med at læse, siger Tommy Lund Christensen, erhvervsplaymaker i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune er en af tre jyske kommuner, der er med i et projekt, som er støttet af A.P. Møller Fonden. Her får udvalgte ottendeklasseselever mulighed for at komme i erhvervspraktik i et forsøg på at få flere unge til at blive i deres hjemkommune.

Måske ikke den sidste borgmesterpraktikant

Mandag var Valdemar Kjærgaard med til møde med de andre nordjyske borgmestre, og tirsdagen byder også på en række møder. Borgmesterpraktikken giver ham et indblik i, hvad det vil sige at være politiker, og hvordan kommunen fungerer.

Den siddende borgmester er glad for at vise, hvad hendes arbejdsdage egentlig byder på, og måske er Valdemar ikke den sidste borgmesterpraktikant i Frederikshavn.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at de interesserer sig for, hvad vi gamle går og laver. Særligt, at der er et ungt menneske, som interesserer sig for, at der skal træffes nogle vigtige beslutninger, siger Birgit S. Hansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland