Valgløfte holdt ikke

Der skal være gratis transport til unge under uddannelse i Frederikshavn Kommune. Sådan lød det under valgkampen for fire år siden, men valgløftet holdt ikke.

Alle partier var ellers enige om at indføre et ungdomskort, så alle unge kunne køre gratis med offentlig transport. I dag beklager borgmester Lars Møller (Venstre), som var en af de mange kommunalpolitikere, der lovede de unge gratis transport til og fra ungdomsuddannelserne.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af, for vi sad og lovede noget, som viste sig, at vi ikke kunne holde. Da vi begyndte at grave os ned i det, fandt vi af, at det var meget kompliceret praktisk at leve op til det. Den billigste løsning, vi kunne finde frem til, ville koste kommunen fire millioner kroner om året, og det viste sig så, at vi i de budgetforhandlinger, vi efter valget gik i gang med, prioriterede anderledes. For eksempel valgte vi at bruge penge på at få mere undervisning i folkeskolerne i stedet, siger Lars Møller (Venstre).

Fri transport i Frederikshavn ville kunne spare de unge for omkring 4000 kroner om året, og Henrik Carlsen fra Frederikshavn Ungdoms Fællesråd er ærgerlig over, at politikerne løb fra valgløftet.

- Alle politikere var meget opsatte på det dengang, så det er rigtigt ærgerligt, at det aldrig blev til noget, siger Henrik Carlsen, som mener, behovet for gratis transport til de unge fortsat er der.

Hverken Lars Møller eller andre af de lokale kandidater i Frederikshavn Kommune har i denne valgkamp lovet de unge gratis busser og tog.

Lars Møller erkender, at det stadig ikke er optimalt for de unge i kommunen, da transporten ikke er gratis, men han henviser til, at der i løbet af de seneste fire år, er kommet et billigere tilbud på banen fra anden side til de unge; nemlig et ungdomskort.


Seneste nyt

fra Nordjylland