Valgtræf på Læsø: Kommunen hvor kandidaterne kender alle vælgerne

De 26 kandidater, der var mødt op til valgtræf på Læsø, kender alle på øen, og hvis ikke de gør, bliver de ikke valgt.

På Læsø var de 26 kandidater lørdag mødt op for at debattere kommunalpolitik. De kæmper om ni pladser i øens kommunalbestyrelsen.

Modsat de øvrige nordjyske kommuner skal politkerne ikke præsentere sig selv for borgerne, de kender nemlig deres kandidater allerede. Og hvis ikke de gør, er der ikke ret stor chance for en plads i kommunalbestyrelsen.

- Her på læsø skal vi jo ikke have plakater op og hænge på veje og stræder, for folk kender os. Hvis ikke de kender dig, så kan du ikke stille op, så bliver du ikke valgt, det er helt sikkert. Så det der med at hænge i pælene, det lader vi dem ovre på den anden side af, siger Folmer Hjort Christensen, der er borgmesterkandidat i Læsø Kommune til det kommende kommunalvalg.

Men selvom kandidaterne ikke behøver lange præsentationer og plakater i lygtepæle og træer langs vejene, så kan det være hårdt som politiker at kende alle på øen.

- Det er også tit lidt træls, for hvis man skal træffe nogle svære beslutninger, så kan man jo pege på dem, som det går udover. Man kender dem simpelthen, og det kan selvfølgelig godt være den hårde del i det. Somme tider kunne man godt ønske sig sit gamle liv tilbage, men det er jo også spændende, og det er jo det, man er i, og det man er valgt til, og så skal man også gøre det, siger Tobias Birch Johansen, borgmester på Læsø.


Seneste nyt

fra Nordjylland