Vandforurening delvist afblæst i Hirtshals

Vandprøverne viste ingen bakterier, men de såkaldte kim-tal skal man vente på indtil fredag. Det sætter fiskeindustrien i Hirtshals i et dilemma.

Vandforureningen startede i mandags, hvor et forkert tilkoblet brandslukningssystem pumpede 10 kubikmeter havvand ind i drikkevandsledningen. Det medførte forurening og fiskeindustrien blev lammet i løbet af mandagen.

Miljøteknikere tog prøver af vandet tirsdag, og onsdag fandt man så ud af, at der ikke var bakterier i vandet.

- Vi må alligevel vente til på fredag med at få det endelige svar, der kommer svarene på de såkaldte kim-tals-prøver, så indtil da producerer virksomhederne for egen risiko, fortæller Eydun Duurhus, formand for Hirtshals Fiskeeksportører.

Enkelte virksomheder, der ligger længst væk fra forureníngstedet, startede produktionen i dag - blandt andet O.H. Fiskeeksport:

- Vi er ekstra opmærksomme, og tager ekstra prøver af vores produkter. Hvis vi så finder nogen bakterier må vi kassere dagens produktion. Men vi bliver nødt til at producere, ellers risikerer vi at miste kunder, de står jo og venter på vores fisk, fortæller Ole Hatlebakk, direktør i O.H. Fiskeeksport.


Seneste nyt

fra Nordjylland