Vandforurening i Hirtshals på retur

De seneste prøveresultater tyder på, at vandet i Hirtshals er rent igen. Vandet skal ikke længere koges, og enkelte virksomheder på havnen har genoptaget produktionen.  

25 virksomheder inden for fiskeindustrien har siden tirsdag været lammet af et dyrt produktionsstop på grund af forureningen, men nu er der godt nyt.

- Indgangen til samtlige virksomheder er nu fri for coliforme bakterier, og kun i et enkelt lukket system er der fundet meget lave forekomster. Det viser de seneste prøver. Der er heller ikke længere tegn på chlorid i vandet, siger miljøingeniør Jens Chr. Roesen fra Hjørring Kommune.

Der mangler stadig nye prøveresultater for kimtallet, der også har været for højt, og det forventes først at foreligge fredag aften.

Om virksomheder tør at igangsætte produktionen her og nu, eller om de vil vente på de sidste prøveresultater, er ifølge Jens Chr. Roesen op til dem selv.

Fiskeindustrien mødes klokken 14 for at drøfte situationen, men TV2/Nord erfarer, at enkelte virksomheder har startet produktionen igen.

Forureningen opstod under reparation af et skib, hvor beskidt havvand blev pumpet ind i drikkevandsnettet.

Den udstedte kogeanbefaling af vandet er efter de nye prøver ophævet.


Seneste nyt

fra Nordjylland