Vandresti i Rebild Bakker skal lokke tyskere til

I Rebild Bakker er der i dag blevet indviet en helt ny vandresti, der har fået det allerfineste kvalitetsstempel i både Danmark og Tyskland. Nu er forhåbningerne, at vandrestien kan blive en sand turistmagnet, og lokke især tyskere til.

Lige omkring 200 mennesker var mødt op til indvielsen af den ny knap 11 kilometer lange vandresti i Rebild Bakker, der går over hedebakker og gennem skov, eng og kilder.

Det helt specielle ved vandrestien er, at den - som den første i Danmark -, både er certificeret som førsteklasses kvalitetssti af Dansk Vandrelaug og Deutsches Wanderinstitut.

Både i Rebild Kommune, Naturstyrelsen og Rold Skov Natur- og Kulturcenter er der enorme forventninger til hvad den ny vandresti kan komme til at betyde.

- Jeg drømmer om, at der kommer op mod 30.000 vandrere fra hele Europa hvert år. Det kan både være tyskere, svenskere, nordmænd og hollændere, siger Uffe Westergaard, der er projektleder i Rold Skov Natur- og Kulturcenter.

Naturstyrelsen skønner, at omkring 300.000 hvert år besøger Rebild Bakker. Skulle der komme 10 procent flere, så er det ikke noget, der generer den lokale naturfredningsforening.

- Vi kan sagtens bære, at der kommer folk hele verden, som vil se det her fantastiske område. siger Sussi Handberg, der er næstformand i den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening.

Danmark har været lidt længe om at komme med på vandrebølgen, som er kæmpestor i Tyskland. 1 million er organiseret i vandreklubber. Med superstien i Rebild skal især de lokkes til Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland