Vandstanden falder, men pumperne kører stadig

I sommerhusområdet i Lendrup syd for Løgstør pumpede man hele søndag vand tilbage i Limfjorden. Mandag morgen kan beredskabet endelig se en ende på arbejdet. Foto: Per Frank Paulsen

I Thisted var Kystvejen oversvømmet og lukket for trafik søndag, men det er faktisk to kolonihave-områder i den nordlige del af byen, der er blevet hårdest ramt af de stigende vande. Foto: Limfjord update

1 af 2

Både i Thisted og Vesthimmerland arbejder beredskaberne stadig med at pumpe det vand, der henover weekenden har oversvømmet flere områder, væk.

Det går den rigtige vej - nedad. Sådan lyder meldingerne fra beredkaberne i både Thisted og Vesthimmerland, der henover weekenden har oplevet oversvømmelser flere steder som følge af kraftig regn og stigende vandstand i Limfjorden efter blæsevejret.

I Thisted har et hold natten igennem bemandet pumperne og meldingen mandag morgen er positiv.

- Når man trækker proppen ud af badekarret, forsvinder vandet jo. Men det er et stort badekar, så det tager lidt tid, fortæller indsatsleder Rasmus Evaldsen.

I Thisted er det specielt to kolonihave-områder, der har været udsat for den øgede vandstand. De ligger begge i umiddelbar nærhed af byens å, der gik over sine bredder.

- Omfanget af skader finder vi formentlig ud af i løbet af i dag, hvor kolonohave-ejerne kommer og ser til deres huse, siger indsatslederen.

I Lendrup syd for Løgstør kører pumperne ligeledes mandag morgen.

Sommerhusejerne her har nomalt ikke langt til Limfjorden, men i weekenden har afstanden været lige kort nok, vil mange nok mene. Limfjordens midlertidige storhedsvanvid har dog ikke givet skader på nogle sommerhuse, og meldingen fra beredskabet lyder at man indenfor kort tid kan pakke pumperne sammen og køre hjem.

Flere nyheder fra TV2 Nord