Borgmester hylder handelsskoleelever

I sidste uge vandt fire unge kvinder fra Frederikshavn Handelsskole DM i erhvervscase - mandag blev de hyldet af Frederikshavns Kommunes borgmester.

Fire talentfulde elever fra Handelsgymnasiet (HHX) på Frederikshavn Handelsskole kunne i sidste uge løfte armene højt i vejret, da de tog sejren til danmarksmesterskaberne i Erhvervscase. 

De fire elever, Cecilie Høgh Andersen, Line Bødker Larsen, Emily Kim Hvas Olesen og Sofie Frahm Jacobsen, har arbejdet med at tilknytte en særlig app til butikskæden Normal. Eleverne foreslog, at kunderne i julemåneden kunne give et bidrag til Julemærkefonden og på samme tid vinde præmier i form af varer fra Normal.

- Det var fedt at vinde konkurrencen. Vi havde i hvert fald ikke regnet med det. Men også bare det at møde de andre hold, der deltog, det var også rigtige spændende, siger Sofie Frahm Jacobsen.

Pigerne har deltaget i den landsdækkende dyst, hvor der konkurreres om at komme med den bedste og mest innovative forretningsidé til en udvalgt virksomhed.

Eleverne tog udgangspunkt i at kombinere virksomhedens ønsker om at tiltrække kunder og vise social ansvarlighed på samme tid.

Hyldet med gaver

Dommerne kaldte det en ”super sympatisk idé”, og Normals direktør, Torben Mouritzen, som var med i dommerpanelet, gav udtryk for, at han ville forsætte dialogen med de fire elever fra Frederikshavn Handelsskole.

Derfor blev pigerne hyldet mandag, da de var samlet til ungemessen Vendsyssel Nu, der blev afholdt i Arena Nord, med et besøg fra Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen (S), der havde taget flere gaver med til pigerne. 

- Jeg bliver både glad og stolt. Jeg får en følelse af, at der er håb for fremtiden. De fire piger er et klokkeklart eksempel på, at de unge kan så mange ting. De tænker på markedsføring, og de tænker på, hvad de skal appellere til for at bidrage til velgørenhedsarbejde. De har mulittasket, og de er dygtige, siger Birgit Hansen. 

Det er Danske Erhvervsskoler og Gymnasier, der – sammen med Dansk Erhverv – står bag DM i Erhvervscase.


Seneste nyt

fra Nordjylland