Vanrøgtede hunde skal komme til hægterne i Hjallerup

18 vanrøgtede hunde er flyttet ind på Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup for at komme til hægterne.

Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup fik forleden en stor flok nye beboere. 18 hunde, der 17. februar blev fundet vanrøgtet på en landejendom i Gjerlev nord for Randers er på ubestemt tid flyttet ind på internatet med den hensigt at give dem et godt hundeliv ovenpå den frygtelige tilværelse de indtil nu har levet under.

Hundene er en del af den dyreværnssag hvor 27 hunde blev fundet vanrøgtet på en gård den 8. februar. Siden blev de 18 hunde fundet på en gård i samme nabolag sammen med flere døde hunde.

Myndigheder mistænker at de samlet set 61 vanrøgtede og døde hunde har været en del af såkaldte hvalpefabrikker. En person er sigtet en person i sagen.

- De her hunde har, så vidt vi er oplyst, været indespærret hele deres liv i nogle udhuse. Der er blevet kastet svindefoder ind til dem, og det er så det, de har fået at spise og der er ikke blevet gjort rent ved dem, fortæller Lotte Brink, der er leder af Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup, hvor man nu sørger godt for de mange hunde.

quote Hundene i stalden er så bange, at det simpelthen er et overgreb hver gang de skal forholde sig til noget nyt

Lotte Brink, leder af Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup

Hundene er så hårdt medtagede både fysisk og mentalt, at TV2 Nords fotograf tirsdag ikke får lov til at filme hundene. Vi må istedet sende et GoPro-kamera med en af de ansatte ind til hundene.

- Hundene i stalden er så bange, at det simpelthen er et overgreb hver gang de skal forholde sig til noget nyt, fortæller Lotte Brink.

- Så vi har et fast personale, der går derned. Så er det de samme mennesker, de skal forholde sig til hver gang og så kan alt det nye fortage sig så hurtigt som muligt, fortsætter hun.

En af de hunde, der er mest skræmt, gik indtil 17. februar sammen med ene døde hunde og er næsten ikke til at nærme sig.

- Den her dyreværnssag er den næststørste vi har oplevet i nyere tid. Det kunne ikke være værre. Man har betragtet dyrene som en ting, som en reproduktionsmaskine. Som en pengemaskine.

Planen og håbet er, at hundene på sigt kan blive så trygge, at de kan komme ud til familier, der sætter pris på dem. Det er dog ikke sikkert at alle hundene kan komme så langt, på grund af deres svære traumer.


Seneste nyt

fra Nordjylland