Vanvidsnat hos politiet

 Vanvidsnat hos politiet

Nordjyllands Politi og Falck havde en travl nytårsnat med knivstik, vold, fyrværkeriskader og stribevis af brande. Aalestrup Realskole er delvist nedbrændt.

Det gik alt andet end fredeligt for sig, da nordjyderne sagde farvel til 2008. Nytårsaften blev et inferno af brande og voldelige episoder, som gav ekstrem travlhed hos politi og Falck.
Frem til torsdag formiddag blev der slukket 55 store og små brande rundt omkring i landsdelen. Værst gik det i Aalestrup, hvor en del af Aalestrup Realskole er nedbrændt. Brandfolkene kæmpede længe med flammerne, der havde fat i et område på 400 kvadratmeter, og det lykkedes at begrænse ilden til en enkelt længe. Politiet efterforsker branden som påsat og er nu igang med tekniske undersøgelser på stedet.
Ilden åd også et stråtækt sommerhus ved Tornby, og i Sønder Rubjerg udbrændte en bil og en campingvogn.
Flere personer kom til skade i løbet af natten, hvor politiet blandt andet måtte rykke ud til et knivstikkeri på Diskotek Gaslight i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Her blev en 20-årig mand hårdt såret, da han blev stukket i lungen og i lysken, men han er nu uden for livsfare.
I Hjørring udviklede et husspektakel sig dramatisk, da en 30-årig kvinde forsøgte at køre sin mand ned efter et skænderi. Hun blev efterfølgende anholdt.
På Strøybergsvej i Hasseris mistede en 13-årig dreng en del af en finger, da han samlede en fontæne med en kanonslag op fra jorden i den tro, at det var en fuser. Den eksploderede i hånden på ham og det yderste led af hans pegefinger blev sprængt af.
- Det har været en vanvittigt travl nat. Vi har haft forhøjet beredskab, og alligevel har alle patruljer været beskæftiget uafbrudt gennem hele natten og morgenen, siger Bruno Brix, vagtchef hos Nordjyllands Politi.
Travlheden fortstte i løbet af morgenen og formiddagen, hvor politi og brandvæsen rykkede ud til en brand i en ældrebolig i Terndrup. Her blev en 90-årig kvinde kørt på sygehuset med mistanke om røgforgiftning. Hendes tilstand er endnu ukendt.
Samtidig havde en 74-årig mand fra Hobro forvildet sig ud i den forkerte vejbane på motorvej E45, så han kørte i sydgående retning i det nordgående spor. Den stærkt desorienterede spøgelsesbilist blev stoppet af en patrulje ved Kridtsvinget i Nørresundby og fik hjælp af politiet.
I den mere kuriøse ende af skalaen var en hændelse i morges, hvor en gaffeltruck blev standset på motorvejen. Politiet fik et tip om at trucken kom kørende i sydgående retning ved Aalborg og fik standset køretøjet, der viste sig at have en pænt bedugget mand bag rattet. Han havde planer om fortsætte hele vejen til Århus....


Seneste nyt

fra Nordjylland