Varla glemte, hun talte med statsministeren

88-årige Varla var en central del af Helle Thornings nytårstale. En sjov og pudsig oplevelse.

Da Helle Thorning Schmidt i aftes talte til nationen var det med et nordjysk islæt i form af 88-årige Varla Christensen fra plejecenteret Støberiet i Brønderslev.

Statsministeren fortalte om sit efterårsbesøg hos Varla Christensen, der gjorde indtryk på Helle Thorning Schmidt i den større diskussion om velfærdssamfund og ældrepleje.

- I efteråret besøgte jeg Varla, som bor på et plejecenter i Nordjylland, og vi fik en god snak. Varla har haft et langt og aktivt liv. Hun har drevet en garnforretning, og hun har klaret sig hjemme indtil for nylig. Det er hun glad for. Men hun er også glad for, at velfærdssamfundet stod klar, da hun blev syg og ikke længere kunne bo alene, lød det fra statsministeren.

Dagen derpå er Varla Christensen en eftertragtet dame. Flere medier vil gerne snakke med Varla fra nytårstalen, og både besøg og tale har ifølge Varlas datter været en spøjs oplevelse for hele familien.

- Det var en sjov og meget pudsig oplevelse. Jeg synes, det var en varm og meget nær nytårstale, der var noget anderledes end andre år, siger Varlas datter Elly Ørnberg.

Under det halve time lange besøg snakkede Varla og Helle Thorning blandt andet om, hvordan det er at få børn og blive ældre, og mens gangen var fuld af PET-agenter og pressefolk var der en lun stemning i den 88-åriges stue.

- Jeg tror, min mor glemte, det var Statsministeren, hun snakkede med, for det var fantastisk hyggeligt og naturligt. Hun var meget engagereret og havde god tid til min mor, og vi tror, hun nød, at hun ikke behøvede at være Statsminister, men bare kunne være sig selv, siger datteren Elly om sin mors oplevelse af statsministerens besøg.


Seneste nyt

fra Nordjylland