Varm og solrig mandag - temperaturer kan nærme sig 30 grader de kommende dage

De kommende dage kan blive endnu varmere.

Efter en periode med talrige skybrud, lynnedslag, kraftige vindstød og spektakulære skyformationer, så er der sat en midlertidig pause for det voldsomme sommervejr.

Et højtryk syd for Danmark sikrer os pænt vejr mandag.

Det mærker vi allerede fra morgenstunden, hvor solen i store dele af landet skinner fra en næsten skyfri himmel. På Fyn og i det nordvestlige Jylland er der mandag morgen skyer på himlen, men de vil i formiddagens løb bevæge sig væk fra området.

Samtidig får vi også ganske rolige vindforhold med en blot svag til jævn vind fra syd og sydvest. Vindretningen sørger for at transportere lunere luft mod Danmark, så vi i dagens løb vil opleve temperaturer over det normale for årstiden.

Tæt på sommerdag

Som dagen skrider frem vil temperaturen stige, og allerede før middag vil temperaturen være over 20 grader.er stopper temperaturen dog ikke med at stige.

Her stopper temperaturen dog ikke med at stige. I eftermiddagens løb vil termometrene rundt omkring i landet mange steder vise 22-23 grader.

I den sydlige del af Jylland, hvor varm luft strømmer op over området fra Tyskland, kan temperaturen endda nå 24 grader. Helt lokalt kan det ikke udelukkes, at vi kommer særdeles tæt på en meteorologisk sommerdag, som kræver at temperaturen stiger til over 25 grader.

Samtidig vil solen fortsat skinne i store dele af landet, selvom der i perioder kan være lidt skyer på himlen. Det vil dog på ingen måde ødelægge helhedsindtrykket af en sommerlig junidag med sol og høje temperaturer.

Varmere vejr - og byger - i vente

Får man ikke nydt sommervarmen mandag, så er der rig mulighed for det tirsdag og onsdag.

Endnu varmere luft strømmer op over Danmark fra syd og sydøst, og temperaturerne kan de næste to dage stige til højsommerlige 28 grader. Det vil allerede tirsdag med sikkerhed give os årets femte sommerdag, og enkelte prognoser viser endda, at temperaturen kan nærme sig 30 grader.

Til gengæld er den varme luft igen meget ustabil, og det medfører, at der allerede fra natten til tirsdag igen kan optræde regn- og tordenbyger.

I første omgang er risikoen størst over den vestlige del af Jylland.

Temperaturen stiger støt de kommende dage.
Temperaturen stiger støt de kommende dage.
Foto: TV 2 Vejret

Seneste nyt

fra Nordjylland