Varm vinter i Nordjylland

Halvvejs igennem vinteren er dommen klar. Det er den varmeste vinter i flere år, og det kan mærkes hos forbrugerne og på byens kraftvarmeværk i Veddum.

Der er tændt op i brændeovnen fredag eftermiddag hos Hanne Eskildsen i Veddum, men det er også den eneste varmekilde, der er brug for. Vinteren er nemlig barmhjertig i år.

- Det har vi kunne mærke på den måde, at vi ikke har lukket op for varmen rigtig, der kører kun noget gulvvarme, og så fyrer vi op i kakkelovnen hverdag, fortæller hun til TV2/NORD. 

Det er ikke småpenge, de kan spare ved at holde radiatorerne lukket i Veddum. Sidste års iskolde og lange vinter betød at Familien Eskildsens varmeregning blev på intet mindre end 36.000 kroner.

Landets fjerde dyreste varme kommer fra Veddum Skelund Visborg Kraftvarmeværk. Også her har den milde vinter sat sine spor.

- Sidste år producerede vi 13.000 megawatt varme, og i år er vi på 10 mW, Så det er jo en 20-25 % mindre varme., fortæller Gert Jensen, der er driftsleder ved kraftvarmeværket.

Og mens der har været mindre varme på Varmekraftværket, så har der været mere varme i hele Region Nordjylland.

- Det har været meget mildt i år. December måned, og så de første tolv dage af januar giver en middeltemperatur på + 4,1 grad, og det er væsentligt over de to forrige vintre. Sidste vinter var det minus 1,5 for december, januar og februar, og forrige vinter var det minus 2,2 grader
i middeltemperatur, fortæller Mikael Jarnvig fra TV2 Vejrcenter til TV2/NORD.

Midt i januar er der ikke antydningen af sne i Nordjylland, og det vil kunne mærkes, når regnskabet skal gøres op.

- Forbrugeren sparer cirka 2500 til 4000 kroner i år på varmeregningen, siger Gert Jensen fra  Veddum Skelund Visborg Kraftvareværk.


Seneste nyt

fra Nordjylland