Varmen fortsætter frem til mandag

Er du en af de mange, der har sveder i sommervarmen, så er der godt eller skidt nyt, afhængig af hvordan man har det med varmen - for varmen fortsætter foreløbig frem til og med mandag.

Sommervejret er for alvor kommet til Nordjylland med høj sol og ligeså høje temperaturer. Og derfor skal man være godt forberedt, inden man tager ud i varmen, så man hverken bliver solskoldet eller dehydreret. Det gælder for både dyr og mennesker.

Og så er det bare med at finde solcremen frem, søge skygge, tage sig en dukkert - og ja huske at drikke en masse vand.

Vi får over 25 grader hver dag det næste stykke tid - og torsdag endda over 30 grader. Sommervarmen er kommet for at bide sig fast i mindst en uges tid.

Kilde/grafik: TV2
Kilde/grafik: TV2

Torsdag kulminerer heden med usædvanligt høje temperaturer efter danske forhold. I eftermiddagstimerne kan termometrene i den syd- og vestlige del af Jylland vise 33-34 grader. Men selvom det fra fredag bliver køligere - hvilket mange nok vil mene er mere behageligt - så bliver det på ingen måde koldt, skriver TV2.

Kilde/grafik: TV2
Kilde/grafik: TV2

Så selvom varmen er kulmineret torsdag, venter der os en solrig fredag med temperaturer, der sagtens kan nå 27-29 graders sommervarme.

Det er et højtryk, der har etableret sig over det sydlige Skandinavien. I 'samarbejde' med et lavtryk vest for De Britiske Øer sørger det for, at meget varm luft flere dage i træk blæser op over Danmark fra syd og sydøst, oplyser TV2.

Kilde/grafik: TV2
Kilde/grafik: TV2

Som tilfældet altid er det på denne tid af året, vil det være køligere ved kyster med pålandsvind. Det vil især gøre sig gældende for Bornholms østkyst samt resten af de danske østkyster, der vender ud mod Østersøen og Kattegat.

Kilde/grafik: TV2
Kilde/grafik: TV2

Lørdag bliver den 'køligste' dag, hvor mange sikkert føler et behageligt pusterum fra den stærke hede. Ikke desto mindre når temperaturerne op mellem 21 og 26 grader, og dermed bliver lørdag fortsat en sommerdag, lyder meldingen fra TV2.

Kilde/grafik: TV2
Kilde/grafik: TV2

Søndag og mandag bliver det igen varmere med temperaturer, der når mindst 28 grader.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland