Varmepumper på abonnement erstatter oliefyr

En abonnementsordning på varmepumper skal erstatte 18.250 oliefyr i Nordjylland.

I Nordjylland opvarmer oliefyr i 18.250 bygninger og husstande. Det antal skal en ny ordning nu skære ned på. Nu bliver det muligt at få udskiftet oliefyret med varmepumper på abonnement. 

Det er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der i et samarbejde med fem virksomheder, har lavet en aftale, der skal give husstande i hele Danmark mulighed for at få varmepumper i stedet for oliefyr, og dermed spare på varmeregningen.

- Det her er en håndsrækning til de mange husejere rundt om i landet, der gerne vil af med deres oliefyr, men som ikke bare uden videre kan skifte til en anden opvarmningsform. De kan nu få en løsning, der ikke kun gør det billigere i startomkostninger at få en varmepumpe, men også væsentligt nemmere, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Hvis man skal have byttet oliefyret ud med en varmpumpe i dag, kommer det til at koste omkring 100.000 til 150.000 inklusiv installation og tilslutning. 

 - Ordningen vil være særlig interessant for de mange mennesker i landdistrikterne, der hverken kan koble sig på fjernvarme- eller naturgasnettet og måske heller ikke kan se fornuften i at investere op til 150.000 kr. i en varmepumpe. Vi skal have et Danmark i balance, hvor alle uanset postnummer har mulighed for at få grøn og klimavenlig energi i deres boliger. Det tager vi et godt skridt i retning af med denne ordning, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. 

Som abonnent på varmepumpen kan man ende med at spare op til 1/4 af sin varmeregning alt efter forbruget i husstanden. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland