VEB smashede sig til sin tredje bronzemedalje

Tirsdag aften sikrede Vendsyssel Elite Badminton sig klubbens tredje bronzemedalje.

Det var tredje gang i klubbens historie, at VEB har været involveret i en bronzekamp, og det er lykkedes at vinde medaljen hver gang - i 2007, 2017 og nu igen i 2018.

Med støtte fra hovedparten af de 625 tilskuere i Arena Nord vandt VEB med 4-1 over Højbjerg, som har været sæsonens positive overraskelse i Badmintonligaen. Borgmester Birgit S. Hansen hængte medaljer om halsen på de glade og stolte VEB-spillere.

- Vores hold har leveret varen i samtlige kampe. Det er sjældent, at jeg oplever det som træner, siger VEB-træner Casper Lund.

Allerede i første runde tog kampen en drejning til fordel for VEB, da Jacco Arends og Zvonimir Durkinjak besejrede Anders Skaarup Rasmussen og Oliver Leydon-Davis med 18-21, 21-15, 21-17. Sammen med Beiwen Zhangs sejr på 21-13 og 21-7 over Iben Bergstein bragte det VEB foran 2-0 i matchen. 

 
 
Foto: VEB

I mixeddouble, hvor Højbjerg havde favoritværdigheden, var VEB yderst tæt på endnu en overraskelse. Cheryl Seinen og Lasse Mølhede havde matchbold i andet sæt, men parret endte med at tabe kampen 21-12, 20-22, 16-21 til Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt.

Dermed reducerede Højbjerg til 1-2, og det gav både gæsternes cheftræner, Michael Kjeldsen, og tilskuerne fra Højbjerg lidt tror på holdets chancer. 

Men VEB's Raul Must vandt 21-16, 21-10 over Kasper Dinesen, og med Emma Wengberg og Clara Nistads overbevisende sejr i damedouble på 21-11, 21-13 over Marie Louise Steffensen og Gabriella Bøje, var sagen klar: DM-bronze til VEB.

- Det er helt enkelt så godt, som det kan blive. Jeg er meget glad. Vi pressede dem godt, og det kunne de ikke modstå. Det gik godt fra første til sidste bold, smilte Emma Wengberg, som sammen med sin damedoublemakker nu indstiller karrieren efter to sæsoner i VEB.

- Vi har et stærkt sammenhold, og det er altid sjovt at komme herop. Nu stopper jeg med at spille, men jeg lover at heppe på VEB, når de kommer til København, lød det fra Emma Wengberg.

VEB's Jacco Arends ser allerede frem mod næste sæson.

- Vi vil vinde guld, lyder meldingen herfra.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland