Vejarbejde koster handlende dyrt

En række forretninger i Klarup frygter for fremtiden. Kunderne svigter, fordi vejen igennem byen er spærret på grund af kloakarbejde.

I august gik Aalborg Forsyning, Kloak i gang med kloakeringsarbejdet på Klarupvej, som er hovedvejen i byen. Siden da har byen været delt i to, og er man i bil skal man flere kilometer uden om byen for at komme fra den ene ende af byen til den anden. Derfor vælger mange at handle andre steder end lokalt, og det får store konsekvenser for forretningsejerne i byen.

Flere forretninger i Klarup melder om faldende omsætning siden graverarbejdet gik i gang. Især i SuperBest har vejarbejdet stor betydning for indtjeningen. Her er omsætningen styrtdykket med 25 % siden kloakeringsarbejdet startede, og købmand Jan Sørensen har været nødt til at sige farvel til syv medarbejdere siden da.

- Det her har givet så meget hovedpine og så mange bekymringer, og det er trist, at det er kommet så vidt, at jeg har måtte afskedige medarbejdere. Og selv om jeg har måtte sige farvel til nogle, så kan jeg stadig slet ikke få det til at løbe rundt, siger han.

Jan Sørensen mener ikke, at kloakeringsarbejdet går hurtigt nok. Det står til at vare til december.

- Hvis man satte ind med noget mere mandskab og udnyttede nogle flere timer i døgnet, og de dyre maskiner ikke skulle holde stille i så mange timer, så ville det jo fremskynde det hele meget, siger han.

Aalborg Forsyning, Kloak siger til TV2/Nord, at de arbejder så hurtigt de kan i Klarup. De har sat to entreprenører på sagen, så arbejdet kan blive færdigt hurtigst muligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland