Veje er for dårlige

Foto: Lone Vad Dam

De nordjyske erhvervsdrivende er ikke imponerede over de lokale kommuners indsats for infrastruktur og transportmuligheder. Det er konklusionen i en undersøgelse fra Dansk Industri, der blev offentliggjort i går.

I flere nordjyske kommuner er virksomhederne utilfredse med kvaliteten af vejnettet og den kollektive trafik - og dermed muligheden for at få varer og medarbejder etil og fra virksomheden. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Hele fire nordjyske kommuner er blandt den tredjedel, der vurderes til at være dårligst på området. Den manglende indsats bekymrer hos Dansk Industri.

- De nordjyske virksomheder tegner sig for en ret høj eksportandel. Derfor er infrastrukturen helt afgørende, og den skal simpelthen fungere perfekt, siger Kristian Stokbro, der er chefkonsulent i Dansk Industri til avisen.

Værst ser det ud i Thisted, og her erkender man problemerne.

- Det er ingen hemmelighed, at vores vejnet lader meget tilbage at ønske, men det er ikke kun vores ansvar. Eksempelvis kan vi ikke gøre noget ved, at der er langt til en motorvejsforbindelse, mener Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) ifølge Nordjyske Stiftstidende.

Flere nyheder fra TV2 Nord