Vejpigge sat ud af drift i Sæby

Det anlæg med vejpigge, der blev sat op på frakørselsrampen ved Sæby Syd for at stoppe spøgelsesbilister, er nu blevet sat ud af drift.

Vejpiggene på frakørslen ved Sæby Syd skulle oprindeligt stoppe spøgelsesbilister. Knivskarpe stålpigge, skulle skyde op og punktere dækkene på biler, der kørte i den forkerte retning på motorvejen.

Nu tages anlægget imidlertid ud af drift, da lignende anlæg rundt omkring i Danmark inden for det seneste døgn har punkteret dækkene på tre biler, der er kørt i den rigtige retning op af de motorvejsramper, hvor vejpiggene er installeret.

- Vi holder nu en pause i forsøget med vejpiggene, indtil Teknologisk Institut har fået mulighed for at undersøge anlæggenes funktionalitet, så vi kan opklare, hvorfor anlæggene i visse tilfælde har punkteret dækkene på bilister, der er kørt den rigtige vej op af motorvejsramperne, siger driftsdirektør i Vejdirektoratet Niels Chr. Skov Nielsen i en pressemeddelelse i dag.

Vejdirektoratet fjerner strømmen fra anlæggene indtil fejlen er fundet og forsøget kan fortsætte.

Så sent som den 18. marts fortalte TV2/Nord, at anlægget i Sæby var blevet sat op på forsøgsbasis. Dermed har forsøget kun været igang i  to uger i Sæby.


Seneste nyt

fra Nordjylland