Vendsyssel Elite Badminton vandt bronze for anden gang nogensinde

Vendsyssel Elite Badminton hentede onsdag aften et stort resultat på hjemmebane, da det lykkedes klubben at vinde bronze for anden gang nogensinde.

Omkring 500 tilskuere var onsdag aften vidner til en historisk bedrift i Arena Nord i Frederikshavn. Her lykkedes det nemlig de lokale badmintonhelte fra Vendsyssel Elite Badminton at slå Solrød Strand med 4-1, og dermed vandt den nordjyske klub DM-bronze for anden gang i historien.

Det er ti år siden, at VEB senest vandt en medalje. Det var i 2007, hvor klubben i sin debutsæson også fik bronzemedaljer om halsen. Onsdag aften lykkedes det så Vendsyssel-spillerne at gentage bedriften.

Opgøret mod Solrød Strand blev indledt med en sejr til hvert hold. Beiwen Zhang bragte VEB foran, men på banen ved siden af tabte Victor Svendsen en tæt kamp mod gæsternes Rasmus Fladberg. Det betød 1-1 på tavlen efter første runde.

Med en sejr i damedouble bragte værterne sig foran på ny, og Raul Must øgede til 3-1 med en sejr over Jacob Nilsson på 21-19, 21-15. Maria Helsbøl og Lasse Mølhede afgjorde bronzekampen med en sejr på 21-18, 21-17 over Lena Grebak og Theis Christiansen i mixdouble og så kunne jublen bryde løs i Arena Nord.

Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen og Peter Locht, der er formand for Holdturneringsudvalget i Badminton Danmark, sørgede for at overrække blomster til alle spillerne og medaljer til VEB. Efterfølgende blev DM-bronzen fejret i Arena Nord sammen med nogle af de fremmødte tilskuere.

Flere nyheder fra TV2 Nord