Vendsyssel FF-formand redder elevers studietur til Afrika

Alt håb var næsten ude indtil Erik Rasmussen nu har sørget for, at 11 elever fra Hjørrings Private Realskole kan komme til Afrika.

Erik Rasmussen, der er ny leder af det sportslige udvalg i Vendsyssel FF, kom 11 elever fra Hjørring Private Realskole til undsætning, da de måtte droppe deres længe ventede studietur til Gambia. Den siddende præsident i landet nægtede at gå af, da han tabte valget i januar og da der efterfølgende udbrød uroligheder i den afrikanske stat, aflyste man turen og forventede at blive hjemme i Hjørring. På turen skulle eleverne lave humanitært arbejde på de lokale skoler i det vestafrikanske land.

Nu kan eleverne dog se frem til en tur til det varme kontinent trods alt. Erik Rasmussen, der også er medejer af en fodboldklub i Sierra Leone og dermed har flere forbindelser til landet, har i et samarbejde med den humanitære organisation Football for A New Tomorrow (FANT) sørget for, at turen til Afrika bliver til noget langt om længe.

Eleverne, der selv har knoklet for at samle penge sammen til turen i et halvt år, er glade for den gode nyhed og ser frem til mødet med en anden kultur.

- Jeg glæder mig allermest til at møde den afrikanske kultur og til at se, hvordan børn og unges levemåde og hverdag er, fortæller Matilde Saksager, der er en af de 11 elever, der skal med på turen.

Udover al det spændende arbejde eleverne skal lave og de mange donationer, de skal give til de unge i Sierra Leone, glæder eleverne sig også til at se om virkeligheden overgår billederne.

- Jeg glæder mig til at opleve naturen og de fantastiske bounty-strande. Det bliver spændende at se, om virkeligheden lever op til de billeder, vi har set fra Sierra Leone, siger Rasmus Baggesen fra Hjørring Private Realskole.

Eleverne og deres to lærere tager til Sierra Leone den 16. februar og skal være afsted i 14 dage, hvor de blandt andet medbringer en masse fodbolde til de afrikanske børn og unge.


Seneste nyt

fra Nordjylland