Fighterindsats sikrede point: Vendsyssel FF spiller uafgjort mod FCK

Vendsyssel FF's fightede sig - en mand i undertal - til et uafgjort resultat i Parken.

Nordjyllands nyeste tilføjelse til Superligaen - Vendsyssel FF - kæmper i disse uger en langstrakt kamp for at skrabe point sammen til det nedryknings-slutspil, der med tre runder tilbage af grundspillet, er helt og aldeles uundgåeligt.

Kampen for overlevelse er hård og opstarten efter vinterpausen har været alt andet end det Vendsyssel FF drømte om efter at de i efterårssæsonens sidste kamp slog Brøndby IF 3-2 i Brøndby.

Foråret har nemlig - indtil mandag aften - budt på lutter nederlag. Først til FC Midtjylland og siden til AC Horsens.

Og mange vil da også mene, at endnu et nederlag var skrevet i kortene forud for Vendsyssel FF's møde med Superligaens tophold FC København, men sådan skulle det ikke gå.

Kæmpe chance blev spildt

Kampen mod topholdet - der endda udspillede sig i løvernes egen hule - endte nemlig sensationelt 1-1. Ligeså sensationelt var det, at Vendsyssel FF hev det uafgjorte resultat hjem med kun 10 mand på banen i hele 2. halvleg.

Kampen startede med det forventelige FCK-pres, men Vendsyssel fik hurtigt slået fast, at de ikke lader sig tryne og at FCK skulle kæmpe for fuld kraft, hvis de ville vinde kampen.

Alligevel var det Vendsyssel der modtog kampens første store mulighed da Lucas Jensen blev nedlagt i feltet. En tackling der helt rigtigt blev takseret til et straffespark, men som Sander Fischer ikke fik omsat til et mål, da bolden ramte overliggeren og røg ud.

Let føringsmål

Omsætte til mål, det kunne Moses Opondo til gengæld. 31 minutter inde i kampen var han på det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Her opfangede han nemlig bolden og satte den nemt i mål efter at Lucas Jensens indlæg havde ramt FCK-keeper Jesse Joronen, der ikke kunne holde bolden.

FC Københavns Pieros Sotiriou ærger sig mens  Vendsyssel FF's spillere jubler i baggrunden

Resten af første halvleg brugte hjemmeholdet på at få udlignet, men uden held. Trods flere gode frisparksforsøg fra Robert Skov forblev Vendsyssel-målet tomt, og det lignede at nordjyderne kunne gåå til pause med en mere end god fornemmelse i maven.

Det lavede en udvisning af Francisco Júnior et par minutter før pausen dog om på. Midtbanespilleren modtog i forbindelse med et FCK-frispark sit andet gule kort i kampen, og så var der tidlig fyraften.

Hård kamp reddede pointet

Med kun 10 mand på banen skulle Vendsyssel FF kæmpe endnu hårdere for at få noget med hjem, og det lykkedes altså. Trods massivt FCK-pres og mange chancer lykkedes det kun én gang at få bolden sendt i Vendsyssel-målet. Det lykkedes efter en flot solotur af Rasmus Falk, og selvom hjemmepublikummet formentlig ikke var tilfredse med 1-1 resultatet, pyntede målet efter 61. minutter da.

Jubel efter Rasmus Falks udligning til 1-1.

Med det uafgjorte resultat måtte Ståle Solbakken og hans stjernespækkede hold for blot sjette gang i denne sæson give point fra sig. Samtidig var det kun 10. gang at Vendsyssel FF kunne gå fra en Superligakamp med point.

Fem sejre, fem uafgjorte kampe og 13 nederlag er det blevet til. Det svarer til at nordjyderne har hentet blot 0,86 point hjem til Hjørring pr. kamp.

Vigtige kampe venter

Vendsyssels sidste tre kampe i grundspillet bliver endnu vigtigere end FCK-kampen. AGF og FC Nordsjælland balancerer begge - som en del af det bredde midterfelt - på kanten mellem mesterskabsspil og nedrykningsspil mens Vejle er den eneste klub, der målt på point er dårligere placeret end Vendsyssel og Hobro og dermed er en direkte modstander i kampen om at undgå nedrykning.

Vendsyssel FF spiller næste kamp den 3. marts mod AGF på hjemmebane.