AaB besejret i Hjørring: Vendsyssel fik første sejr i 2019

AaBs forsømte forår fortsætter. Lørdag vandt Vendsyssel FF det rent nordjyske opgør med 1-0 på mål af Al-Hadji Kamara.

Vendsyssel FF vandt lørdag årets første sejr i en betydende kamp - og så over lokalrivalerne fra AaB.

Det skal forblive usagt her, om det var motivationen, der gjorde forskellen, men en ting er sikkert;

Sejren på 1-0 over et tamt AaB-mandskab var ganske fortjent.

Chancer til begge hold

Den formstærke Vendsyssel-angriber Al-Hadji Kamara fik kampens første store mulighed efter et kvarters spil. Kamara kiksede dog hovedstødet på et indlæg fra venstre side, tæt ved Jacob Rinnes mål.

AaBs Rasmus Thellufsen fik den næste store chance. 19 minutter spillet. Alene med VFF-målmand Nicolai Flø, formåede Thellufsen dog ikke at omsætte chancen til mål. Det skulle senere vise sig at blive en af AaBs eneste chancer i åbent spil.

Nicolai Flø fik dog igen chancen for at vise sine målmandsreflekser efter 28 minutter. Wessam Abou Ali fremtvang et straffespark til AaB, men Kasper Kusk formåede heller ikke her at passere Flø på den ellers så gyldne mulighed.

Fem minutter før pausen, blev måltavlen omsider sat i aktion. Vendsyssels Benjamin Källman brød igennem i AaBs venstre forsvarsside og fandt Al-Haji Kamara inde foran mål, der denne gang var i stand til at heade bolden i kassen.

Benjamin Källman viste sig igen frem fra sin farlige side, få minutter efter åbningsmålet. Efter et nyt gennembrud prikkede han dog bolden for mål – AaB slap med skrækken og kunne nøjes med at være bagud 1-0 ved pausen, selvom gæsterne også havde fine muligheder i første halvleg.

Uskarpe AaB

Var man én af de mange AaB-fans, der havde taget en overkommelige tur til Hjørring, gav anden halvleg ikke anledning til mere optimisme end den første. Nærmest tværtimod.

Det var en tempofattig omgang i AaBs offensiv efter pausen – og et Vendsyssel-hold i kontrol var reelt tættere på 2-0, end AaB var på en udligning.

Efter en chancefattig halvleg, måtte AaB i de sidste ti minutter forsøge en offensiv satsning, men lige lidt hjalp det.

Med sejren på 1-0 lægger Vendsyssel FF nu ekstra pres på bundrivalerne fra Hobro, der søndag møder Randers.

Se interviews med Vendsyssel FFs målmand Nicolai Flø og cheftræner Jens Berthel Askou i klippet herunder.