Vendsyssel klar til oprykningsfinale efter sejr i målrig kamp

Vendsyssel FF kom stærkt tilbage i søndagens hjemmekamp mod HB Køge og er klar et afgørende slag om Superliga-oprykning næste lørdag.

Superliga-drømmen lever i bedste velgående for Vendsyssel FF. Den nordjyske klub hentede søndag eftermiddag sin tredje sejr på stribe og ligger dermed a point med Hobro IK på førstepladsen i NordicBet Ligaen. De to nordjyske klubber mødes næste lørdag i et afgørende slag om den direkte oprykningsplads til Superligaen.

Vendsyssel kom ellers skidt fra land i søndagens hjemmekamp mod HB Køge. Marc Rochester Sørensen bragte gæsterne foran med seks minutter tilbage af første halvleg, og den stilling holdt til pausen.

Værterne fik sig en god snak i omklædningsrummet og kom stærkt ud til anden halvleg. Hollandske Ninos Gouriye, som har været en af vendelboernes profiler i foråret, udlignede til 1-1 to minutter efter pausen.

Glæden varede dog kort, for efter en times spil kom HB Køge på ny i front, men bare minuttet senere svarede Thomas Dalgaard igen for Vendsyssel. 20 minutter før tid blev Ninos Gouriye så den store helt for værterne, da han med sit andet mål i kampen sikrede Vendsyssel FF en 3-2-sejr.

Vendsyssel kommer dermed op på 55 point efter 32 kampe. Samme pointtal har Hobro, som søndag spillede 0-0 på udebane mod Næstved. Det betyder, at udfaldet af kampen mellem Hobro og Vendsyssel i sidste runde af 1. division afgør, hvilket nordjysk hold, der rykker op i Superligaen.

Hobro IK har vundet de første to opgør mellem holdene i denne sæson, og kan med uafgjort i sidste runde holde fast i førstepladsen, som giver direkte oprykning. Vendsyssel FF skal således vinde i Himmerland, hvis klubbens første Superliga-oprykning nogensinde skal blive en realitet.