Vendsyssel-profil er vokset op i Nordjylland, men spiller for Uganda

Den offensive midtbanespiller Moses Opondo har været en profil for Vendsyssel FF i starten af denne Superliga-sæson. Opondo er opvokset i Nordjylland, men vil nu spille landsholdsfodbold for sit fødeland Uganda.

Med et mål og tre målgivende afleveringer i sæsonens første fem Superliga-kampe, har 20-årige Moses Opondo allerede præsteret det samme for Vendsyssel FF i landets bedste fodboldrække, som han udrettede i 46 kampe i 1. division.

Den 20-årige midtbanespiller har været en stor profil for Vendsyssel FF i holdets første Superliga-kampe nogensinde, og dermed er Moses Opondo blevet landsholdsaktuel. Ikke for Danmark, hvor han er opvokset, men for Uganda, hvor han er født.

Moses Opondo blev i slutningen af maj udtaget til det ugandiske landshold, og han fik debut for sit fødeland 2. juni i et 2-1-nederlag til Niger. 20-årige Opondo spillede 74 minutter i sin landsholdsdebut, og han er med i truppen igen, når Ugandas landshold samles i starten af september.

- Jeg ved godt, at det måske ville pynte mere på mit CV at spille på det danske landshold, men jeg er utrolig beæret over at være udtaget til den her landsholdssamling med Uganda - jeg er sådan set bare sindssygt glad for det. Jeg har længe gået og haft det i tankerne, at det var en mulighed for mig. Sådan har det været, lige siden jeg var bette. I og med at jeg er født dernede, og at mine forældre kommer derfra, så føler jeg, det giver vildt god mening at spille for dem, siger Moses Opondo i et længere interview med bold.dk.

Ville ikke sige nej til Uganda

Moses Opondo blev onsdag officielt en del af truppen til den kommende træningssamling i Uganda. Den unge Vendsyssel-profil flyttede fra Uganda til Skagen, da han var fire år. Senere flyttede familien til Frederikshavn, og Moses Opondo har han været omkring Bangsbo Freja og AaB, før han endte i Vendsyssel FF, som han var med til at spille op i Superligaen.

Opondo mener, at muligheden for at spille for Ugandas landshold var for god at sige nej til, selvom han har tilbragt størstedelen af sit liv i Danmark.

- Man kan aldrig vide, hvad fremtiden bringer, og hvis jeg nu sagde nej til Uganda nu, så ville det ikke være sikkert, at jeg ville komme til at spille for det danske landshold. Dermed ikke sagt, at jeg ikke tror på, jeg ville kunne spille mig på det danske landshold på et tidspunkt - men jeg ved bare, at det her er en kæmpe mulighed, og det vil jeg ikke være for fin til at sige nej til, bare fordi Uganda ligger lavere på verdensranglisten, siger Moses Opondo.

Den kommende landskamp mod Lesotho kan blive Moses Opondos første på ugandisk græs, og det er en oplevelse, han ser frem til.

- Det er kæmpestort for mig at komme på det ugandiske landshold, ligesom det er for mange drenge i Uganda, så jeg sætter utrolig stor pris på det, og jeg kommer til at gå lige så ydmygt ind til det, som hvis jeg var udtaget til det danske landshold. Jeg er bare stolt af, at de vil have mig, siger Moses Opondo til bold.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland