Vendsyssel taber sidste hjemmekamp inden vinterpausen

Randers sænker Vendsyssel med enligt mål kort før pausen.

Inden søndagens første kamp i Superligaen var der tre hold, der lå med 16 point på de tre nederste pladser i tabellen. Et af dem var Vendsyssel FF, og derfor ville en sejr i den sidste hjemmekamp lune gevaldigt før turen i næste runde går forbi Brøndby Stadion.

Dagens modstander var Randers FC, som er inde i en god stime. Kronjyderne gik ubesejret gennem november, men måtte i sidste uge se sig slået af de forsvarende danske mestre.

Det var derfor en svær opgave, som Vendsyssel skulle på for at lægge en smule afstand til de andre bundhold.

Vendsyssel havde Jeppe Svenningsen og Jon Dagur Thorsteinsson tilbage i startopstillingen efter at have siddet ude med karantæne mod OB.

Kampen startede ret jævnbyrdigt, men der var ingen af holdene, der formåede at spille sig frem til de store chancer.

Efter 20 minutters spil kom Randers frem til kampens hidtil største chance, da Marvin Egho var tæt på at finde Saba Lobjanidze, som havde helt frit mål, men indlægget var ikke præcist nok.

Randers havde overtaget resten af halvlegen og kort før pausen fik de også hul på bylden.

Efter 43 minutters spil sendte Jonas Bager med en lang bold Randers’ georgiske midtbanespiller, Saba Lojanidze, afsted langs højresiden. Han havde set, at Vendsyssels målmand, Nicolai Flø, var langt ude af sit mål, og så kunne Lojanidze elegant sende bolden fra kanten af feltet i en blød bue henover en chanceløs Nicolai Flø og ind i kassen til 0-1.

I anden halvleg havde Vendsyssel sit arbejde skåret ud. Nu skulle der mål på tavlen. Men Randers havde sat sig for, at det ikke skulle ske, så de pakkede sig godt sammen, og Vendsyssel havde svært ved at dirke det randrusianske forsvar op.

Hen mod slutningen kom Vendsyssel frem til en dobbeltchance. Emmanuel Ogude trykkede hårdt af udefra, og der var så meget fart på, at Patrik Carlgren ikke kunne holde den i Randers-målet. Alexander Juul Andersen kom først på returen, men igen redede Carlgren kastanjerne ud af ilden for Randers.

Der blev ikke scoret nogen mål i anden halvleg og dermed kunne Randers tage tilbage til Kronjylland med en sejr på 0-1.

Vendsyssel formåede dermed ikke at spille sig væk fra bunden og ligger med dagens resultat på 12.-pladsen med 16 point. Lige så mange som de to hold bag dem, Vejle og Hobro.