Vendsyssel Teater med ung satsning

I dag åbnede Vendsyssel teater op til en ny sæson, og udover en række nye forestillinger, så har man op til den kommende sæson oprettet en talent-ordning for unge spirende skuespillere.

Det betyder at Mathias Dyrby og otte andre unge nordjyder to gange om ugen får undervisning i blandt andet sang, dans og retorik.

- Jeg har altid vidst, at jeg vil være skuespiller. Helt fra barnsben har jeg kunne lide det kulturelle og kreative, og derfor var skuespil mere mig end at løbe og sparke til en bold, siger 20-årige Mathias Dyrby, der kommer fra Løkken.

Med sine 20 år er Mathias den ældste i projektet, der har unge i alderen 15-20 år.

- Målet er, at vi giver de unge mennesker nogle kompetencer, de kan bruge ikke bare som skuespiller, men i resten af deres liv, siger Pia Mourier, der er projektleder på talent-ordningen på Vendsyssel Teater.

De ni unge spirende skuespillere har kun modtaget undervisning i et par uger, men for Mathias Dyrby er der allerede stor optimisme i forhold til, hvad han kan få med fra projektet.

- På blot to uger har jeg allerede lært at læse folk, og jeg føler hele tiden, at jeg udvikler mig. Så jeg er helt sikkert på, at det nok skal ende med at blive et rigtig godt projekt, jeg har meldt mig på, siger Mathias Dyrby.

Første forestilling på Vendsyssel Teater er den 4. september, hvor man viser "Rejsen" med Asger Reher i hovedrollen.

Flere nyheder fra TV2 Nord