Vendsyssel tog fusen på AaB

For første gang nogensinde skulle Vendsyssel FF optræde på Aalborg Stadion som superligahold. Omkring 500 fans fra Hjørring havde taget turen til Aalborg.

Kasper Kusk var tilbage i startopstillingen hos AaB, efter at været bænket i sidste kamp. Veteranen Kasper Risgaard var også tilbage i startopstillingen, han erstattede den skadede ungdomslandsholdsspiller Magnus Christensen.

Vendsyssel FF’s Moses Opondo havde glædet sig meget til dagens kamp. Han har tidligere spillet for AaB, og så havde han endvidere fødselsdag, men efter bare ti minutters spil måtte han udgå med en skade.

Vendsyssel i front

Der skete ikke meget de første 18 minutter, men pludselig lå bolden bolden bag AaB's målmand, Jacob Rinne. Det der lignede et indlæg fra gæsternes Søren Henriksen sejlede ned bag en passiv AaB-målmand og endte i nettet til 0-1. Så kunne man høre de 500 medrejsende Vendsyssel fans.

Den overraskende føring til gæsterne var ikke noget der passede hjemmeholdet, og da Vendsyssels spillere samtidig gik til stålet i nærkampene, så var der dramatik midt i halvlegen med skubberi mellem flere spillere. Det udløste gule kort til både Kasper Risgaard og Lucas Andersen. Inden da havde Vendsyssel FF’s Andreas Kaltoft også fået det gule kort at se.

Inden pausen fik også hjemmeholdets Oliver Abildgaard en advarsel, og hjemmeholdets spilere virkede meget frustrerede over, at spillet ikke kørte.

Selvom AaB pressede og havde flere gode forsøg til både Kasper Kusk og Lucas Andersen, så blev det ikke til mål, og da dommeren fløjtede til pause, var der pibekoncert fra AaB’s tilskuere.

Nye kræfter på banen

AaB skiftede i pausen Rasmus Thellufsen ud med Philpp Ochs, og AaB kom da også blæsende ud til de sidste 45 minutter.

Kasper Kusk fik en kæmpechance i starten af anden halvleg tæt inde foran mål, men meget symptomatisk for AaB’s spil, ramte Kusk slet ikke bolden til stor utilfredshed for det hårdt prøvede hjemmepublikum.

Mens AaB pressede Vendsyssel tilbage, opstod pludselig en kæmpe chance til gæsterne, netop indskiftede Ninos Gouriye var pludselig alene med AaB’s målmand, Jacob Rinne, men Gouriye misbrugte den store chance i to forsøg.

AaB forsøgte sig flere gange mod slutningen, men Vendsyssels målmand, Nikolaj Flø afviste alle AaB-angreb med sikre indgreb, og så kunne Vendsyssel FF rejse tilbage til Hjørring med en overraskende sejr på 0-1, mens de fleste af 6000 tilskuere gik skuffede hjem.

TV2 Nords reporter på Aalborg Stadion, Mogen Jørgensen, fangede AaB-træner, Morten Wieghorst, og kampens enlige målscorer, Søren Henriksen, til en kommentar efter kampen.

Søren Henriksen blev matchvinder mod lokalrivalerne fra AaB
Morten Wieghorst var ikke overraskende skuffet efter endnu et nederlag på hjemmebane.
Der var naturligvis stor glæde hos både Vendsyssels spillere og fans efter kampen.