Vendsyssel tog fusen på FCK

Vendelboerne var ikke spået mange chancer mod topholdet fra Hovedstaden. Men Vendsyssel endte med at trække det længste strå.

FC København var søndag på besøg på Hjørring Stadion, hvor de skulle krydse klinger med Vendsyssel FF. Vendsyssels seneste sejr kom i anden spillerunde, så der var ikke meget, der tydede på, at den næste sejr skulle komme mod topholdet FC København.

Og det var da også københavnerne, der tog teten fra start. De sad på alt spillet i kampens indledende minutter og efter 25 minutter kunne FCK’s midtbanespiller Robert Skov bringe holdet fra Hovedstaden i front, da han kom først på en bold, der blev spillet i dybden og resolut sendte den ind bag Nicolai Flø i Vendsyssel-målet.

Københavnerne kunne gå til pause foran med 0-1, og dermed så det meget svært ud for Vendsyssel, der nu kun havde én halvleg til at vende det truende nederlag til en sejr.

Vendelboerne spillede deres chance, men det så ikke ud til at skulle lykkes, da deres indledende pres i anden halvleg resolut blev lukket ned af københavnerne.

Men københavnerne kunne ikke holde skansen, og efter 76 minutter kunne Jon Dagur Thorsteinsson udligne FCK’s føring, da han sparkede et frispark fladt ind bag Jesse Joronen i FCK-målet fra kanten af feltet.

Og det tændte et håb hos hjemmeholdets fans, som bare fire minutter senere kunne bryde ud i vild jubel, da Morten Knudsen sparkede bolden i kassen til 2-1.

FCK havde ikke noget modsvar, og dermed kunne Vendsyssel FF overraskende notere sæsonens tredje sejr. Vendsyssel har nu ni point efter tre kampe og ligger i øjeblikket på tolvtepladsen i Superligaen.