Vendsyssels største byer tænder julelysene for at kapre kunder

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

05:23

Der er stadig halvanden måned til juleaften, men i dag har julen meldt sin ankomst i både Hjørring og Frederikshavn. Begge byer har tændt julebelysningen - og det sker i et forsøg på at få flere nordjyder til at købe julegaverne i de fysiske butikker i stedet for på internettet.

1 af 5

Der er stadig halvanden måned til juleaften, men fredag har julen meldt sin ankomst i både Hjørring og Frederikshavn. Begge byer har tændt julebelysningen i et forsøg på at få flere nordjyder til at købe julegaverne i de fysiske butikker i stedet for at de køber dem på internettet.

Der står kun 9. november i kalenderen, men julebelysningen i Frederikshavn og Hjørring er hængt op. Da mørket brød frem fredag trykkede handelsstandsforeningerne i de to byer på kontakterne og lod julelysene skinne.

- Juleudsmykningen i gaden gør, at der kommer en bedre stemning. Det skulle gerne give øget trafik og mere omsætning i butikkerne, siger Dan Kobberup, handelschef i handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK.

I Frederikshavn plejede julelysene først at blive tændt i slutningen af november, men i år har handelsstandsforeningen valgt at rykke tændingen to uger frem.

Juleudsmykningen i gaden gør, at der kommer en bedre stemning. Det skulle gerne give øget trafik og mere omsætning i butikkerne.

Dan Kobberup, handelschef, FREDERIK

- Vi har valgt at tænde før tid for at få lidt mere ud af den investering, vi har lavet i udsmykningen. Det har normalvis været tændt i en god måned, og i år tager vi så 14 dage mere, så borgerne og gæsterne i byen kan opleve det i lidt længere tid, siger Dan Kobberup.

Skal lokke kunderne ud i butikkerne

Hjørring Handel investerede sidste år to millioner kroner i ny julebelysning. Her kommer julebeslysningen også til at pryde gågaden fra fredag aften, selvom der fortsat er halvanden måned til juleaften.

- Vi er Vendsyssels førende handelsby, så selvfølgelig skal vi være med på julebelysningen. Det, vi skal slå på, er, at man får en oplevelse, og at man kan komme ind at hygge sig, siger Rikke Ejsenhardt, event- og aktivitetschef i Hjørring Handel.

De forretningsdrivende mener, at julebelysningen er et vigtigt middel i kampen for at lokke kunderne væk fra netbutikkerne og ud i byen.

- Jeg synes, det er tidligt. Jeg vil sige, at man kunne vente til første søndag i advent eller 1. december, men okay, det er jo smukt og det er hyggeligt, siger Jane Jensen, som fredag var på shoppetur i Hjørring.

23. november er der Black Friday, som i de seneste år har udviklet sig til at være den største handelsdag i Danmark. Her skal de fysiske butikker være klar til at kæmpe om kunderne med netbutikkerne, som frister med det ene slagtilbud efter det andet.

- Det, vi fokuserer på, er oplevelser. Vi har Jul i Kirkeskoven, vi har julemand, gløgg, alle duftene og den gode service i butikkerne, og det er selvfølgelig noget af det vigtigste fremadrettet i kampen om kunderne, siger Dan Kobberup.

TV2 Nords reporter Mogens Jørgensen var klar, da julelysene blev tændt i Hjørring. Hvordan det så ud, det kan du se her. 

Flere nyheder fra TV2 Nord