Venstre: Flere fly til Aalborg

[size=2]Danmark skal have bedre kollektiv trafik ved at øge antallet af indenrigsflyvninger, siger Venstre. [/size]

Venstre vil udbygge lufttrafikken i Danmark og gøre fly til en del af den kollektive trafik, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

 
Da udsigterne til højhastighedstog herhjemme er lange, foreslår regeringspartiet at sløjfe lufthavnsafgifterne for flyselskaberne i en forsøgsperiode, hvis de til gengæld sætter antallet af afgange i vejret.

Venstre forestiller sig flere afgange til og fra alle større provinslufthavne, hvis der er passagerer nok.

- Det vil give en højhastighedsforbindelse mellem landsdelene, som kan realiseres meget hurtigt, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Hvis forsøgsperioden bliver til virkelighed, skal lufthavnene kompenseres for de manglende afgifter. De penge vil Venstre finde i infratstrukturfonden fra 2009.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er positive over for forslaget, men de kræver, at Venstre finansierer forslaget krone for krone.

- Vi er meget positive over for at øge frekvensen for indenrigsflyvning, men vi vil ikke bruge flere milliarder på at kompensere lufthavne for de manglende indtægter, siger DF's trafikordfører, Kim Christiansen.

På Danmarks Tekniske Universitet vurderer seniorforsker Linda Christensen, at flere flyafgange vil svække togtrafikken og dermed skade miljøet.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland