Venstre-formand trækker sig

Formanden for kandidatbestyrelsen i Venstre i Himmerland, Niels Juel Nielsen, trækker sig efter kritik. Foto: Henrik Degn

Efter stigende pres trækker formanden for kandidatbestyrelsen hos Venstre i Himmerland, Niels Juel Nielsen, sig. Han fortsætter dog som formand for Venstre i Rebild Kommune.

Forleden led Niels Juel Nielsen nederlag ved opstillingsmødet til folketingskandidat i Himmerlandskredsen, da medlemmerne med stort flertal valgte Per Bisgaard i stedet for Niels Juels kandidat, Mette Madsen. Niels Juel Nielsen nægtede dog at indfri et tidligere løfte om at trække sig, hvis hans kandidat ikke blev valgt.

Og i dag skriver Nordjyske, at gruppeformanden for Venstre i Rebild, Morten V. Nielsen, med øjeblikkelig virkning trækker sig fra sin post i protest mod, at Niels Juel Nielsen løber fra en "klokkeklar aftale". Morten V. Nielsen kræver derfor, at Niels Juel Nielsen trækker sig fra samtlige poster - nemlig formand for kandidatbestyrelsen, formand for Venstre i Rebild og medlem af Venstres Hovedbestyrelse.

Hidtil har Niels Juel Nielsen afvist at trække sig fra noget som helst. men i dag siger han til TV2/Nord:

- Jeg havde tænkt mig at sige det ved bestyrelsesbordet på mødet på tordag. Men nu er det kommet ud - og jeg trækker mig helt sikkert. Jeg vil bare sørge for en ordentlig overlevering, siger Niels Juel Nielsen.

Han afviser dog at trække sig fra formandsposten i Rebild Kommune og fra pladsen i Hovedbestyrelsen. Dermed er det stadig usikkert, om Morten V. Nielsen vil fortsætte som gruppeformand.

Ifølge Niels Juel Nielsen skal situationen i byrådet i Rebild, hvor Venstre nu muligvis mangler både en gruppeformand og en borgmesterkandidat, diskuteres på et kommende bestyrelsesmøde.

Flere nyheder fra TV2 Nord