Venstre går alligevel ikke ind for brugerbetaling på limfjordsforbindelse

Venstres borgmesterkandidat i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, siger at hun har udtalt sig klodset, og at Venstre ikke går ind for brugerbetaling på en 3. Limfjordsforbindelse.

Udmeldingen var klar, da Tina French Nielsen var i TV2 Nords studie til valgdebat den 9. november.

- Vi er klar til at bakke op om brugerbetaling. Nu skal vi skridtet videre, nu kan vi ikke tale mere, lød det fra borgmesterkandidat Tina French Nielsen.

 

Samme toner lød i en kronik i Nordjyske, som ti nordjyske Venstre-profiler stod bag. Her skrev de:

”Vi siger derfor ja til Regeringen, når de spørger, om vi vil være med til at se på en løsning, hvor der bliver brugerbetaling. Det gør vi fordi erhvervslivet råber på det, og fordi den almindelige borger stadig har frit valg på en gratis eller en betalt vej.”

I en pressemeddelelse fredag skriver borgmesterkandidat i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, at hun har ”udtrykt sig klodset” i TV2 Nords valgdebat, og at Venstre ikke går ind for brugerbetaling på en 3. Limfjordsforbindelse.

- Jeg udtrykte mig klodset. Den luns skulle jeg aldrig have lagt ud til mine politiske kolleger her i den sidste tid af kampen om taburetterne. Jeg må smile lidt, men også konstatere, at det gamle udtryk om at sandheden er det første offer i krig, holder vand, skriver hun.

Hun mener, at synspunktet er blevet fordrejet til, at Venstre kun vil være med til en løsning, der er baseret på brugerbetaling. Men sådan forholder det sig ikke, lyder det i pressemeddelelsen.

quote - Jeg er ked af konteksten, det blev sat ind i, og jeg er bekymret over, at nogen har en opfattelse af, at det er min holdning.

Tina French Nielsen, borgmesterkandidat, Venstre

- Hvis vi kommer i den situation, hvor vi skal vælge, om vi ikke ønsker en 3. Limfjordsforbindelse, fordi staten ikke vil etablere uden brugerbetaling, så kan vi blive tvunget til et ”ja” til netop det, skriver hun.

Altså vil Venstre hellere have en forbindelse, som involverer brugerbetaling, end slet ingen forbindelse.

- Det har vi sagt, fordi vi ikke mener Nordjylland kan leve uden en ny forbindelse over Limfjorden, lyder det fra Tina French Nielsen.

Overfor TV2 Nord forklarer hun, at hun godt kan forstå, at nogen har misforstået budskabet.

- Jeg skulle selvfølgelig have haft præmissen med, så det ikke kunne twistes. Jeg er ked af konteksten, det blev sat ind i, og jeg er bekymret over, at nogen har en opfattelse af, at det er min holdning, siger hun.

Hun efterlyser sine politiske kollegers holdning til et scenarie, hvor man skal vælge mellem en brugerbetalt 3. Limfjordsforbindelse eller ingen forbindelse. 

- Som politiker må man tænke over næste skridt. Men jeg må er erkende, at lige nu er et farligt tidspunkt, siger hun og henviser til, at borgerne i Aalborg Kommune på tirsdag skal stemme om, om Venstre skal indtage borgmesterposten i kommunen.


Seneste nyt

fra Nordjylland