To partier forlader budgetforhandlingerne i Aalborg

Højrefløjen og venstrefløjen i Aalborg Kommunes byråd kan ikke blive enige om, hvordan man løser ledighedsproblematikken i Aalborg.

quote Vi er ærgerlige over, at venstrefløjen ikke er med på vores initiativer, men vi har prøvet, alt vi kan.

Mads Duedahl (V), rådmand og byrådsmedlem i Aalborg Kommune

I Aalborg Kommunes kommunalbestyrelse sidder man lige nu og forhandler kommunens budget for næste år.

Men nu er forhandlingerne blevet to partier fattigere, efter at både Venstre og Konservative har valgt at forlade byrådssalen. Det oplyser Mads Duedahl (V), der er kultur- og sundhedsrådmand i Aalborg Kommune.

Han fortæller, at stridigheden mellem venstre- og højrefløjen i byrådssalen drejer sig om den høje ledighed i kommunen. Aalborg Kommune har lige nu den fjerdehøjeste ledighed blandt kommuner i hele landet, og kommunen mangler lige nu 300 milioner kroner til at dække de samlede sociale ydelser, som skal udbetales til ledige. Der skal bruges 200 millioner kroner alene til ledige dimittender. 

- Som at tisse i bukserne for at holde sig varm

Venstre og Konservative har her foreslået at satse på at få flere ledige i aktivering, mens venstrefløjen vil hyre flere konsulenter til at rådgive og vejlede de ledige på kommunens jobcenter.

- Vi har prøvet en lignende metode før, og vi er bange for, at det ikke får folk i arbejde. Vi er ærgerlige over, at venstrefløjen ikke er med på vores initiativer, men vi har prøvet, alt vi kan. Vores løsning går ud på at stille flere krav til de ledige, så eksempelvis dem, der går fra dagpenge til kontanthjælp, bliver pålagt et krav om at komme i aktivering. Erfaringen siger, at aktivering er med til at få folk i arbejde, siger Mads Duedahl.

- Vi er bange for, at venstrefløjens idé kommer til at skubbe regningen for de mange ledige til de næste år, i stedet for at løse problematikken nu. Det er som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Løser man ikke problemet nu, kommer det igen næste år. 

Mads Duedahl fortæller, at Socialdemokratiet har gjort det klart over for Konservative og Venstre, at man ikke vil imødekomme højrefløjens ønsker, og det fik i sidste ende de to partier til at forlade forhandlinger.

Forhandlingerne om budgettet i Aalborg Kommune fortsætter nu i byrådssalen, hvor man regner med at være færdige mellem klokken 17.00 og klokken 19.00.

TV2 Nord arbejder på at få en kommentar fra borgmesteren i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S).


Seneste nyt

fra Nordjylland