Venstre på kandidat-jagt: Bertel Haarder siger nej til Nordjylland

Foto: Sophia Juliane Lydolph / Ritzau Scanpix

Venstre i Aalborg Kreds Vest har forhandlet med Bertel Haarder om at blive ny spidskandidat i Nordjylland - nu skal kredsen igen på jagt efter et nyt navn.

Bertel Haarder bliver ikke Venstres nye spidskandidat i Kreds Vest i Aalborg. Forhandlingerne var ellers i gang, og håbet var lysegrønt for partikredsen, der i januar mistede sin helt store stemmesluger, Søren Gade, som i stedet stiller op til Europa Parlamentet.

Læs også Farvel til Folketinget: Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet

Men forhandlingerne med Bertel Haarder har altså ikke båret frugt.

Det meddeler partiets kredsformand, Svend Erik Jensen, i en mail til TV2 Nord.

- Desværre har jeg ikke positivt nyt, tværtimod, skriver Svend Erik Jensen.

- Jeg kan nu bekræfte, at kredsen gennem nogen tid har været i dialog med Bertel Haarder om eventuel opstilling, og at Bertel Haarder tirsdag aften har meddelt mig, at han siger nej tak til opstilling i Nordjylland og beholder sin opstilling i Greve Kredsen, Sjællands Storkreds, uddyber kredsformanden.

Inger Støjberg tidligere i spil

Afslaget kommer på et tidspunkt, hvor Venstre i Aalborg for længst gerne skulle have præsenteret en ny spidskandidat med samme stemmeslugende kvaliteter som Søren Gade.

Læs også Efter længere tids tvivl: Støjberg stiller ikke op i Nordjylland

Men jagten har trukket ud og har nu altså igen vist sig frugtesløs.

- Vi vil jo gerne have en kandidat, som er kendt. Det er det, der har været vanskeligt, sagde Svend Erik Jensen i weekenden til TV2 Nord.

Tidligere har integrationsminister Inger Støjberg været nævnt som mulig afløser for Søren Gade på opstillingslisten, men også hun holder fast i sin valgkreds.

Kredsbestyrelsen i Venstre Aalborg Vest vil snarest muligt træde sammen til ny rådslagning, meddeler 

Flere nyheder fra TV2 Nord