Venstre-politiker: Jeg vil stadig se bilag

Onsdag aften var Venstres partitop i Nordjylland. Formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen er på en charmeoffensiv rundt i landet for at markere et tættere samarbejde efter forårets splittelse i partiet.

Onsdag aften var Venstres partitop i Haverslev i Himmerland. Formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen er på en charmeoffensiv rundt i landet for at markere et tættere samarbejde efter forårets splittelse i partiet.

Og charmeoffensiven i Nordjylland er tiltrængt. Her tre måneder efter hovedbestyrelsesmødet i Odense er der stadig spor efter en turbulent tid med bilagssager i Venstre.

En af de største kritikere er det nordjyske folketingsmedlem fra Venstre, Preben Bang Henriksen. Han meddelte i foråret, at han ville melde sig ud af partiet, hvis ikke der kom tilstrækkelig dokumentation frem. Rod i bilag, tøjkøb og økonomisk støtte fra Venstre splittede opbakningen til den tidligere statsminister.

Og Preben Bang Henriksen holder fast i sine ultimative krav.

- Der er ikke ændret noget i det. Jeg har ønsket at se dokumentation, dels at skatten er betalt, og at der ikke skyldes penge til Venstre. Jeg tror også, at der snart er en afklaring på det, siger Preben Bang Henriksen.

Her tre måneder efter den store splittelse i Venstre mærker Preben Bang Henriksen stadig de krtitiske røster rundt om i Nordjylland.

- Det er dødhamrende irriterende. Når jeg kommer ud til vælgermøder og er sammen med folk, så er det ikke fordi de har lyst til at høre vores udspil til en finanslov eller kræftplan, nej man vil hellere tale om bilagssagen. Det er træls, derfor håber jeg også vi snart har en afklaring, siger Preben Bang Henriksen.

Det nordjyske Venstre-vælgermøde i Haverslev onsdag aften er det eneste i Nordjylland i denne omgang.

- Jeg håber at mødet i aften kan skabe lidt ro, så vi kan begynde at snakke politik i Venstre. Vi har mange ting på dagsordenen, blandt andet en tredje limfjordsforbindelse, siger Preben Bang Henriksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland