Venstre vil sætte sig i borgmesterstolen i Hjørring

Konservatives borgmesterkandidat har meldt sig ud af valgkampen. Nu er Venstre klar til at tage over.

Indtil nu har Venstre holdt sig tilbage i kampen om at have en borgmester i Hjørring Kommune. Det ser dog helt anderledes ud nu, hvor blå bloks borgmesterkandidat, Daniel Rugholm (Konservative), har meldt sig ud af valgkampen.

Daniel Rugholms udmelding af valgkampen kom frem i dag, og allerede nu gør Venstre sig klar til at gribe chancen for at sætte sig i borgmesterstolen.

- Der er jo en mulighed for, at det borgerlige Hjørring kan forene sig om én borgmesterkandidat, som alternativ til socialisterne, og det er jo mig, den lander på. Det vil være det helt naturlige valg, siger Henrik Jørgensen, Hjørring Byråd (Venstre)

Partiet beklager dog Daniel Rugholms udmelding. Blandt andet fordi, han var en rigtig stærk borgmesterkandidat for blå blok.

- Jeg synes jo, det er ærgerligt, at vi mister et politisktalent her i kommunalbestyrelsen, siger han.

Liberal Alliance er med i kampen om at blive borgmesterkandidat.

- Nu er der mange løse stemmer, der skal ud og samles op. Det må vi og venstre gøre vores for, at vi kan trække stemmerne over til os. Det må vi arbejde benhårdt for, siger Michael Varhøj fra Hjørring Byråd. (Liberal Alliance)

Det er endnu uvist, hvem der bliver Konservatives nye spidskandidat. I aften holder de et ekstraordinært udvalgsmøde, hvor de skal finde ud af, hvem der skal træde i Daniel Rugholms sko.


Seneste nyt

fra Nordjylland