Ventetid på 52 uger

Skal man have en ultralydsundersøgelse af sit hjerte på sygehuset i Farsø, så kan man risikere at skulle vente op mod et år. Det får nu regionsrådspolitiker til at kræve øjeblikkelig handling.

Regionsrådspolitiker Kirsten Moesgaard (Kons.) er rystet, når hun ser den seneste opgørelse for ventetiden for at få en ultralydsscanning af hjertet, også kaldet en ekkokardiografi, på Sygehus Himmerland i Farsø.

Med en anslået ventetid på 52 uger har Sygehus Himmerland i Farsø den tvivlsomme ære af at have landets næst længste. Og i øjeblikket er der ikke penge til at skrue ekstraordinært op for produktiviteten. Noget som man ellers tidligere har gjort.

- En ventetid på 52 uger er simpelthen for meget. Jeg mener, at den bedste måde, at få det her løst på i en fart, det er ved at igangsætte merarbejdsprojektet - og det er en meget, meget beskeden meromkostning, der er forbundet med det, siger Kirsten Moesgaard til TV2/Nord.

Så enkelt ser Regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.) ikke på det. Hun hæfter sig ved, at man på Sygehus Himmerland i Hobro kun har en ventetid på fire uger.

- Og det synes jeg er et ganske fint tilbud, der er i Hobro. Vi har netop også lige informeret de praktiserende læger om, at så må man henvise til Hobro, hvor der er kort ventetid. Der er også kort ventetid i Hjørring, og så må man sende patienterne derhen, hvor mulighederne er for en hurtigere undersøgelse, siger Ulla Astman til TV2/Nord.

Men Kirsten Moesgaard mener ikke, at det er en holdbar løsning. Ifølge hende, så flytter man bare en venteliste fra et sygehus til et andet. Nu vil hun have sagen tage op politisk, så der kan findes penge til at nedsætte ventetiden i Farsø.

Hun hæfter sig ved tal, som hun har modtaget fra Sygehus Himmerland, at produktiviteten i Farsø på ultralydsundersøgelser af hjertet umiddelbart er højere, end den er i Hobro. I perioden 1. januar til 5. maj er der i Farsø udført 381, mens der i Hobro er udført 363 i samme periode.


Seneste nyt

fra Nordjylland