Ventetiden for landmændene rasler ned

00:29

Ventetiden på sagsbehandling for de nordjyske landmænd rasler ned

Arkivfoto Foto: TV2 Nord

1 af 2

På tre år har kommunerne barberet næsten halvdelen af ventetiden på sager om godkendelser af husdyrbrug til landmænd.

Godkendelserne bliver hurtigere behandlet og sendt afsted. For det går bare hurtigere for de nordjyske landmænd til at få tilladelse til at få flere dyr eller en ny stald. Det er sagsbehandlingstiden der næsten er halveret fra i gennemsnit 10,1 måneder i 2012 til 5,9 måneder i 2015, viser nye tal fra Miljøstyrelsen.

- Kortere sagsbehandlingstid er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Det er i alles interesse, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Derfor indgik vi også lige før jul en aftale med kommunerne om nye servicemål for sagsbehandlingstiden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I de nordjyske kommuner går det den rigtige vej. Tiden halveres ofte i de fleste kommuner, hvor for eksempel Hjørring Kommune næsten har halveret ventetiden. I 2013 tog det 6,5 måneder at få en godkendelse i hus, i 2015 er det blevet til 3.6 måneder. 

Antallet af sager har naturligvis også indvirkning på tiden, hvor sagerne behandles i. I Hjørring Kommunes tilfælde var der i 2013 34 sager, og i 2015 var det 31 sager.  

  Foto: Foto: TV2 Nord

 

De nye tal viser også, at sagspuklen i kommunerne, det vil sige sager med en sagsbehandlingstid over 9 måneder, er barberet ned til under en tredjedel fra 234 sager i 2012 til 76 i 2015. I KL glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget Jørn Pedersen sig over udviklingen.

- Det er resultatet af en målrettet indsats, hvor kommunerne har leveret store forbedringer på kort tid og virkelig fået ryddet op i sagsbunkerne. Men for os handler det først og fremmest om at yde den bedst mulige service til de lokale landbrug, siger Jørn Pedersen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord