Verdensmester vil padle fra Danmark til Norge

Hvis vejrudsigten holder, stikker SUP-mesteren Casper Steinfath til søs og padler fra Hirtshals til Kristianssand i Norge.

Han er verdensmester i stand up paddleboard, men det får ikke Casper Steinfath til at hvile på laurbærene. For han vil fuldføre en vild tur, han måtte opgive bare få kilometer fra mål: At padle fra Danmark til Norge. 

- At krydse Skagerak er kulminationen på mange års drømme, min passion for havet og en test af mine evner, siger verdensmester Casper Steinfath om den ekstreme tur til TV MIDTVEST. 

I februar sidste år forsøgte han at padle fra Klitmøller til Kristianssand - en tur på 130 kilometer over åbent hav. Efter en god start med vinden i ryggen, blev han mødt at modstrøm og modvind bare 14 kilometer fra målstregen i Norge og måtte opgive. 

Men nu skal det være, og den sidste måned har han trænet i mørket midt om natten ude på vandet for at være klar, nu venter han bare på, at vejrguderne får vinden til at lægge sig. Og det ser ud til at ske på søndag. 

Projektet kræver udover en masse træning og vilje fra den top-trænede Casper Steinfath også et massivt support-setup omkring ham på turen, der blandt andet kræver flere følgebåde og 20 personer for at få det til at lykkes. 

Casper Steinfath
Casper Steinfath
Foto: Copencold Hawaii

Og i typisk Cold Hawaii-stil står de lokale virksomheder klar til med en hjælpende hånd, når den lokale surfhelt får en vild idé. Firmaer har hjulpet til med at donere følgebåd, forsikring og udstyr. 

- Der var ikke så meget, der hed 'nej' herfra. Det er et typisk Capser Steinfath-projekt, vil jeg sige. Det er kun ham, der kan finde på sådan noget, siger Morten Manaa, der er indehaver af Hanstholm Madbar og har doneret mad til den 20 mand store besætning. 

Med projektet håber Casper Steinfath - udover at få opfyldt en af sine egne drømme - også at være en inspiration for andre. 

- Jeg synes, det er fedt, at vi som mennesker kan vise hinanden, at 'hey, det her er muligt' - og hvis man lægger hårdt arbejde og masser af dedikation i et projekt, så er 'the sky is the limit', siger han. 

Hvis vejrudsigten holder, og vinden lægger sig, er der afgang fra Hirtshals i nattens mulm øg mørke tidligt søndag morgen, men projektet kan sagtens blive udskudt. For selvom Casper Steinfath ser ud til at kunne få opfyldt alle sine mål, er han ikke herre over vejret. Endnu. 

Casper Steinfath under en konkurrence i Stillehavet i 2017. 
Casper Steinfath under en konkurrence i Stillehavet i 2017. 
Foto: Copencold Hawaii

Seneste nyt

fra Nordjylland