Verner var med til Aggersundbroens indvielse: Søndag sad han på første række til 75 års jubilæum

02:22

Video: Ivan Hansen

Verner Bruun fra Aggersund var med til indvielsen af Aggersundbroen for 75 år siden, og han var med igen søndag, da man fejrede broens jubilæum.

18. juni 1942 blev Aggersundbroen indviet. Det var en halvkold og blæsende torsdag, men over 8000 mennesker var alligevel troppet op for at fejre den faste forbindelse over fjorden.

Helt så mange var ikke på plads, da broens 75 års jubilæum blev fejret søndag. Vejret var bedre, og det nød de mange, der var på plads ved broen.

En af dem, der søndag var mødt op, var 89-årige Verner Bruun fra Aggersund. Han var også med den dag for præcist 75 år siden, og han husker den klart og tydeligt. Han var 15 år, krydsede broen for første gang sammen med sine kammerater.

- En is kostede 10 øre, så vi købte en is hver, og så vandrede vi over broen, fortæller Verner Bruun om sin vej til den officielle indvielse der fandt sted på Løgstør-siden øst for brolandingen.

Læs også Aggersundbroen fylder 75 år: Se de historiske billeder fra da broen blev bygget

Verner Bruun var ikke den eneste, der var med søndag, som også var med for 75 år siden. Et af de køretøjer, der kørte over broen som et af de første, gjorde det nemlig igen søndag.

Det er en gammel Volvo 375-lastbil, der i sin tid både kørte med foderstof, grise og kreaturer.

- Den har kørt som rustvogn også, fortæller Ove Havbro fra Gedsted, der ejer lastbilen i dag.

- Det gjorde man lokalt dengang. Så pyntede man bilen med granner og kørte kisten fra hjemmet il kapellet.

Ove bød i dagens anledning på en tur over broen i den gamle lastbil. Dermed blev veteranen et af de 8000 køretøjer, der hver dag krydser fjorden i Aggersund. Den mængde trafik er nogenlunde hvad broens kapacitet er. Samtidig bliver landsbrugsmaskiner, der i høj grad også benytter broen, større og tungere.

- Der skal en ny bro til, lyder det fra Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen (Kons.)

Han har lagt pres på Region Nordjylland og politikerne på Christiansborg, og håber at man inden for en overkommelig fremtid kan blive enige om en ny bro.

- Nu kommer Ulla Astman i dag, og jeg håber, hun siger noget om, at der er et behov for en ny bro, for det er hende, jeg har haft de største diskussioner med, siger borgmesteren videre.

Adspurgt om hvorvidt indvielsen af en ny bro vil være noget borgmesteren selv kommer til at opleve, kommer svaret promte:

- Ja, det er så. Det er helt afgjort.

Læs også Nye bomme sat op ved Aggersundbroen

Flere nyheder fra TV2 Nord