Vestager: Udligningsaftalen hjælper

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager fastholder, at udligningsreformen gavner de fattige kommuner, trods kritik fra blandt andet Hjørring Kommune. Foto: Steen Brogaard

Økonomi-og indenrigsminister Margrethe Vestager fastholder, at regeringens udligningsaftale hjælper fattige kommuner.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) fastholder, at udligningsaftalen hjælper de hårdest trængte kommuner. Det skriver dr.dk. En række kommuner er stærkt utilfredse med, at de ikke får så stor en økonomisk gevinst ud af regeringens såkaldte udligningsreform, som de havde troet. Hjørring Kommune er en af de kommuner, og de har regnet sig frem til, at de skal punge ud med cirka 70 millioner kroner i stedet for at blive tildelt 15 millioner.

- Grunden til at nogle kommuner får lidt mindre i bloktilskud skyldes, at de får lidt flere skatteindtægter. Og i den forstand skulle det hele meget gerne gå op i sidste ende, siger Margrethe Vestager til dr.dk.

Udligningsreformen blev indført, fordi den skal flytte penge fra de rige kommuner til de fattige. Men i Hjørring Kommune har beregninger vist, at de altså mister penge på reformen. Flere andre kommuner landet mener, at de står i samme situation.

- Jeg forstår selvfølgelig deres undren, og vi regner selvfølgelig alle kommuner igennem, lige så snart vi får de præcise tal for hver enkelt kommune. Men kernen er, at til næste år vil der være lidt flere skatteindtægter, derfor bliver der lidt mindre i bloktilskud, for de to ting matcher hinanden, siger Margrethe Vestager til dr.dk.

Flere nyheder fra TV2 Nord