Vestbjerg Skole er Danmarks bedste folkeskole

Vestbjerg Skole, er i en ny opgørelse fra Cepos, kåret til Danmarks bedste folkeskole.

Intet mindre end Danmarks bedste folkeskole ligger i Nordjylland. Det er nemlig Vestbjerg Skole ved Aalborg, der kan pryde sig med denne ærefulde titel. Det er nye tal fra tænketanken Cepos, der viser, at Vestbjerg skole er den folkeskole, der har den største effekt af sin undervisning, og derfor vinder skolen titlen som Danmarks bedste folkeskole. 

- Det er da sejt, men det undrer mig på en måde ikke. Jeg synes nemlig, vi har nogle rimelig gode lærere, siger Helena Rosenfeldt Zillmer, der går i 9.a på Vestbjerg Skole. 

Opgørelsen tager højde for eleverne socioøkonomiske baggrund. Derfor er tallene fra de forskellige skoler sammenlignelige, uanset om der er tale om en skole med mange socialt belastede børn eller en skole med børn fra ressourcestærke familier. Vestbjerg Skole formår at give alle børnene et løft.

- Det er ikke kun en ting - det har noget at gøre med, at have fokus på den enkelte elev igennem hele skoleforløbet også i fritidsdelen, sådan at vi kan samarbejde omkring en hel god skoledag for eleverne, siger Peter Rasmussen, der er skoleleder på Vestbjerg Skole. 

Tallene bygger på de eksamensresultater, som skolens elever opnåede i skoleåret 2016/2017. Når man sammenligner eksamensresultaterne, med hvad man kunne forvente ud fra elevernes socioøkonomiske baggrund, så ligger Vestbjerg Skole 1,1 højere end forventet. I alt giver det skolen en score på 9,1 i forhold til det forventede 8,0. Hermed placerer folkeskolen sig som den skole med størst undervisningseffekt i Danmark. 


Seneste nyt

fra Nordjylland