Vester Hassing-firma holder øje med verdenstrafikken

02:23

Fra Vester Hassing har Blipsystem styr på trafik rundt om i verden.

Et lille it-firma fra Vester Hassing har udviklet sig til at være løsningen på internationale lufthavnes trængselsproblemer.

BLIP Systems har senest fået Birmingham Lufthavn og deres 11 millioner passagerer som kunde, og over 25 lufthavne fra hele verdenen bruger nu nordjysk dataanalyse til at optimere deres indsatser mod kø og spildtid. 

Censorer fanger signal fra passagerernes mobiltelefoner, og af den vej kan lufthavnene bruge BLIPs data til at effektivisere indsatsen ved eksempelvis check-in og security-check.

- Så sidder den stille og roligt og holder øje med, hvordan passagererne bevæger sig, hvorfor nogle områder de opholder sig i, hvor der opstår ventetid og sådan noget, og så kan man se, når folk bevæger sig fra det ene sted til det andet, og hvor lang tid tog det så, og er det et udtryk for, om det er længere tid end normalt, eller er det meget normalt, forklarer direktør Peter Knudsen.

I Vester Hassing behandler firmaets 20 medarbejdere indsamlede data, og den såkaldte BlipTrack-teknologi har vist sig særdeles efterspurgt. Virksomheden, der blev stiftet i 2003 er de seneste fire år vokset med op mod 25 procent om året, og den nordjyske virksomhed er nu klar til at satse mere på også biler og tog.

- Det er jo stort set alle steder, der er mange mennesker samlet og der kan opstå noget trængsel og ventetid, at vores produkt kan bruges til at optimere, siger Peter Knudsen.

Udenrigs skal lufthavne i blandt andet Geneve, Cincinnati og Auckland have følgeskab af indiske lufthavne, mens der i nærmeste fremtid også skal udvides indenrigs.

- Vi skal ud og finde seks nye medarbejdere i år, gerne her i Nordjylland, så det går godt, slutter direktøren.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord