Vesthimmerland bruger digitale valglister

Som den eneste nordjyske kommune er Vesthimmerland hoppet med på bølgen af kommuner, der vil bruge digitale valglister ved næste valg.  

29 kommuner har allerede besluttet at afholde valg ved hjælp af digitale valglister, med Vesthimmerland som den eneste i Nordjylland, oplyser it-virksomheden KMD.

Som noget nyt kan samtlige af landets kommuner nemlig bruge digitale valglister ved et Folketingsvalg, og godt en tredjedel har allerede besluttet, at det kommende valg skal afholdes med digital hjælp på valgstederne. 

Ved forrige kommunalvalg havde en række kommuner for første gang løsningen i brug.

- Vi har set ved kommunalvalget, at kommunerne fik mere effektive valgsteder. Det går langt hurtigere at få vælgerne forbi valgbordene, fordi de valgtilforordnede ikke først skal finde vælgernes navne i valglisten, fortæller KMD direktør Karen Nielsen.

Med en pc og en stregkodescanner på valgbordet kan den valgtilforordnede registrere vælgeren på sekunder. Stregkoden på valgkortet scannes og accepteres, og vælgeren får sin stemmeseddel.

Følgende kommuner vil indtil videre bruge digitale valglister:

Billund, Bornholm, Brøndby, Esbjerg, Faxe, Frederiksberg, Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Glostrup, Greve, Halsnæs, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, København, Langeland, Lejre, Norddjurs, Odder, Odense, Rudersdal, Solrød, Stevns, Svendborg, Syddjurs, Tårnby, Vallensbæk, Vesthimmerland og Aabenraa.

Seneste nyt

fra Nordjylland